Κώστας Αβραμίδης: Όλη η αλαζονεία και η αυθαιρεσία της εξουσίας συμπυκνώνονται στη συμπεριφορά απέναντι στους συμβασιούχους εργαζόμενους του Επιμελητηρίου

Ράδιο ΜέΡΑ
15 Φεβ, 2022

Παρά τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τελεσίδικα 15 συμβασιούχους εργαζόμενους στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, η διοίκηση αρνείται να συμμορφωθεί και να πράξει τα προβλεπόμενα από την ετυμηγορία. Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΤΕΕ, Κώστας Αβραμίδης, εξηγεί στο Στίγμα της ΜέΡΑς ότι για αυτό το λόγο, αλλά και γενικότερα για την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία στο Επιμελητήριο:

Οι εργαζόμενοι στο ΤΕΕ κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 15/2 εξαιτίας των πολιτικών ελαστικής εργασίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση και ειδικότερα με τον τρόπο που υλοποιούνται στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Αυτό όμως που είναι ακραίο και δημιουργεί αισθήματα αγανάκτησης στους εργαζόμενους του Επιμελητηρίου είναι ότι παρόλο που οι συνάδελφοι συμβασιούχοι δικαιώθηκαν μετά από πολυετή δικαστικό αγώνα η διοίκηση δεν παραιτείται από τα ένδικα μέσα ώστε οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να αναλάβουν υπηρεσία σύμφωνα με όσα ορίζουν οι δικαστικές αποφάσεις. Αντίθετα, είναι τέτοιος ο εκμαυλισμός της σημερινής διοίκησης που προτιμά να παίρνει επινοικιαζόμενους εργαζόμενους από εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού, οι οποίοι εργάζονται με τις γνωστές υποαμειβόμενες συνθήκες εργασίας και σε πλήρη επισφάλεια.

Αυτό που συμβαίνει στο ΤΕΕ πρέπει να αποτελέσει ένα καμπανάκι για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ώστε να πάψει να υπάρχει αυτή η βαρβαρότητα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Όλη η αλαζονεία και η αυθαιρεσία της εξουσίας συμπυκνώνονται σε αυτήν την υπόθεση.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο