Κοινή ανακοίνωση/κάλεσμα της Νεολαίας ΜέΡΑ25, του Τομέα Δικαιωμάτων και του Τομέα Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+: Δικαιοσύνη για τον Ζακ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Δραστηριότητα
20 Οκτ, 2020

Το φετινό φθινόπωρο συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την δολοφονία του Ζακ/της Zackie στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Γλάδστωνος. Δύο χρόνια μετά, η μνήμη του Ζακ που λοιδορήθηκε όσο τίποτα άλλο από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης με τεράστια προσπάθεια αποσιώπησης της υπόθεσης και διαστρέβλωσης της ουσίας. Δύο χρόνια μετά, η Zackie πεθαίνει ξανά και ξανά μέσα από τις ομοφοβικές και τρανσφοβικές επιθέσεις.

Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν δύο ολόκληρα χρόνια ολιγωρίας της δικαιοσύνης για να φτάσει η υπόθεση να εκδικαστεί στις 21 Οκτωβρίου, με τους δολοφόνους του Ζακ να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Παλεύουμε για να δικαιωθεί η μνήμη της Zackie και να αποκαλυφθεί η συγκάλυψη της δολοφονικής επίθεσης από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο σημείο και είδαν τον Ζακ να είναι αιμόφυρτος στο δρόμο από τις κλωτσιές των “νοικοκυραίων”.

Την Τετάρτη 21/10, και ώρα 9 π.μ., θα είμαστε έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Πρωτοδικείο Αθηνών, Δέγλερη 4) μαζί με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και όλες/όλους/όλ@ για έναν άλλο κόσμο χωρίς διακρίσεις, χωρίς σεξιστικές/ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις και με ίσα δικαιώματα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο