Κλέων Γρηγοριάδης: Ο Πρωθυπουργός επιλέγει αντίπαλο στην Ολομέλεια αυτόν που τον συμφέρει με την ανοχή του Προέδρου της Βουλής

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Μαρ, 2021

Όταν ο κανονισμός της Βουλής χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από το Προεδρείο. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 δεν είχε το δικαίωμα να πάρει το λόγο κατά τη σημερινή απάντηση του Πρωθυπουργού στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Ο Κανονισμός όμως της Βουλής καταστρατηγήθηκε όταν ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να απαντήσει σε μια εκπρόθεσμη ερώτηση, όπως ήταν αυτή του κ. Τσίπρα, και όχι στη καθόλα τυπικά κατατεθειμένη επίκαιρη ερώτηση  του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη

Το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων τον κ. Κωνσταντίνο Τασούλα για καταστρατήγηση του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων.

Η διαδικασία που εξελίχθηκε στη Βουλή είναι εντελώς παράνομη καθώς παραβαίνει τον Κανονισμό της Βουλής σε δύο τουλάχιστον σημεία:

Το άρθρο 129 του Κανονισμού της Βουλής στο άρθρο 3 αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός μια φορά τουλάχιστον την εβδομάδα και σε δύο τουλάχιστον ερωτήσεις που επιλέγει απαντά ο ίδιος. Για κακή τύχη του Πρωθυπουργού αυτή την εβδομάδα ετέθησαν μόνο 2 ερωτήσεις, αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κ. Τσίπρα και αυτή του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 του κ. Γιάνη Βαρουφάκη. Επομένως, ο Πρωθυπουργός από τη στιγμή που ήρθε δεν είχε κανένα δικαίωμα να μην απαντήσει και στις δύο ερωτήσεις. Βαραίνει η ευθύνη τον Πρόεδρο της Βουλής τον κ. Τασούλα ο οποίος έπρεπε θεσμικά να αναγκάσει τον Πρωθυπουργό να τηρήσει τον Κανονισμό της Βουλής.

Η δεύτερη παραβίαση έχει να κάνει με το γεγονός ότι η επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εκπρόθεσμη. Έχει κατατεθεί με βάση τα επίσημα στοιχεία της Βουλής 13 ώρες μετά τη λήξη της προθεσμίας για την κατάθεσή της. Έτσι έχουμε το εξαιρετικά οξύμωρο, ο Πρωθυπουργός της χώρας να απαντάει σε μία εκπρόθεσμη ερώτηση  την ίδια στιγμή που αρνείται να απαντήσει σε μία εμπρόθεσμη ερώτηση.

Τα συμπεράσματα για τον ελληνικό λαό είναι πανεύκολα. Ο Πρωθυπουργός επιλέγει αντίπαλο στην Ολομέλεια αυτόν που τον συμφέρει.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο