Καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση δημοσιογράφου από την Αστυνομία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Ανακοινώσεις Οργανώσεων
14 Μαρ, 2024

Το ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου και μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ, Χρήστου Αβραμίδη, από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Είναι γνωστή η τακτική της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων να παρεμποδίζει το έργο δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, πολλές φορές μάλιστα και με τη χρήση βίας. Τώρα, με ανακοίνωση της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αναφέρεται σε ρεπορτάζ δημοσιογράφου απειλώντας τον και με πιθανότητα αγωγής εις βάρος του.

Μάλιστα, το εν λόγω ρεπορτάζ αφορά τις επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στη μαζική διαδήλωση της 28ης Φεβρουαρίου για το έγκλημα στα Τέμπη — διαδήλωση κατά την οποία διαδηλώτρια-μέλος του ΜέΡΑ25 τραυματίστηκε από ρίψη κρότου λάμψης σε ευθεία βολή.

Το ΜέΡΑ25 είναι σταθερά και με συνέπεια απέναντι σε κάθε στρατηγική αγωγή κατά της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά (SLAPP). Η στοχοποίηση δημοσιογράφων θέτει σε κίνδυνο τους εργαζόμενους στην ενημέρωση και αποτελεί απόπειρα φίμωσης του Τύπου.

Ως ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης στηρίζουμε το αίτημα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης για την ανάκληση και απόσυρση της ανακοίνωσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο