Κ. Γρηγοριάδης: Λαέ δεν θα έχεις πλέον Δημόσια Υγεία – Eπαίσχυντο Σ/Ν της Μητσοτάκη ΑΕ – Ρήξη Τώρα!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Νοέ, 2022

Η ομιλία στη Βουλή του βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη με αφορμή το Σ/Ν του Υπουργείου Εξωτερικών.

1. Κατάλυση δημόσιας υγείας – απόσυρση του Κράτους, της Πολιτείας, από τις συνταγματικές της επιταγές.

Γιατί υπάρχει η οργανωμένη δημοκρατική Πολιτεία; Για να παρέχει σε όλες, όλους και όλα μας το ασφαλές πλαίσιο για να ανθίσουμε: υγεία, παιδεία, πρόνοια. Για αυτό υποτίθεται πληρώνουμε φόρους, και τί φόρους πληρώνουμε μάλιστα…

Τί συμβαίνει όμως στην πράξη; Υπόθεση Κιβωτός του Κόσμου: Εδώ και 20 – και παραπάνω – χρόνια, τα ΜΜΕ, τα ανήκοντα στην ολιγαρχία, προωθούσαν το πατέρα Αντώνιο και το θεάρεστο έργο του, όπως μας έλεγαν. Ο εν λόγω κύριος παρέλασε από όλα τα κανάλια των ολιγαρχών, με αφιερώματα και διθυράμβους, με ειδικές εκπομπές μεσημεριανές, βραδυνές, στις ειδήσεις, του έφτιαξε το προφίλ. Γιατί; Ποιός ο στόχος; Εμείς ως αριστεροί το φωνάζαμε από τότε: η Κοινωνική Πρόνοια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ!

Ο στόχος λοιπόν των ολιγαρχών ήταν και είναι ακριβώς να σπάσουν αυτήν την συνταγματική επιταγή στη συνείδηση του κόσμου. Να την μετατρέψουν σε φιλανθρωπία και όχι υποχρέωση της Πολιτείας που συλλέγει τους φόρους μας για να την υπηρετήσει. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την δήθεν λύση που βρήκε η κυβέρνηση: Δεν μας έφερε ένα νομοσχέδιο για την πλήρη αναμόρφωση του πεδίου της Κρατικής Κοινωνικής Πρόνοιας, με νέες δημόσιες δομές, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και λοιπά, ώστε να μην μένουν τα άτομα που χρήζουν προστασίας και πρόνοιας – όπως τα παιδιά εν προκειμένω – έρμαια και έκθετα στη όποια ιδιωτική πρωτοβουλία. Όχι! Η δήθεν λύση είναι να αναλάβουν το Διοικητικό Συμβούλιο της ιδιωτικής αυτής δομής, πιο παλιές καραβάνες και δυνατά ονόματα του χώρου της φιλανθρωπίας! Εφοπλιστές…

Για εμάς είναι δεδομένο: όπου βλέπουμε ευαγή ιδρύματα, φιλάνθρωπους και λοιπά τέτοια, ανθρώπινο κρέας μυρίζει, μπίζνες μυρίζουν, απόσυρση του κράτους και επιστροφή στη φεουδαρχία μυρίζουν.

Στο θέμα αυτό δίνεται μεγάλη επικοινωνιακή βαρύτητα. Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ότι αυτό συμβαίνει για να καλυφθούν οι υποκλοπές. Εν μέρει ναι, όχι όμως καθ’ολοκληρίαν. Για εμάς υπάρχει κάτι ακόμα πιο βρώμικο και επικινδυνο: η διάλυση του ΕΣΥ.

Τα ΜΜΕ λένε μόνο για τον πατέρα Αντώνιο, την Πέμπτη όμως ψηφίζεται εδώ η οριστική διάλυση του ΕΣΥ, της Δημόσιας Υγείας! Επαναλαμβάνω, την Πέμπτη η Μητσοτάκης Α.Ε καταργεί το ΕΣΥ αίροντας την αποκλειστική εργασία των γιατρών σε αυτό! Οι γιατροί δλδ θα μπορούν να δουλεύουν στο ΕΣΥ και ταυτόχρονα, και στις ιδιωτικές κλινικές! Ελληνικέ λαέ, μετατρέπουν το ΕΣΥ σε πεδίο άγρας ασθενών-πελατών! Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό! Καταργούν το δικαίωμά μας στην υγεία! Το κάνουν εμπόρευμα για να κερδοσκοπούν οι ολιγάρχες!

Διότι αυτός είναι ο σκοπός της Ολιγαρχίας ελληνικέ λαέ: να βάλει στο χέρι την υγεία μας, την κοινωνική μας πρόνοια, την παιδεία μας – την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες της έχουν πάρει, προσπαθούν και το νερό – για να βγάζουν αμύθητα κέρδη πάνω στην ανάγκη μας για αυτά τα βασικά, εκ των ων ουκ άνευ αγαθά!

2. Οι χασούρες τους, χασούρες μας – Τα κέρδη τους, κέρδη τους… Ε όχι!

Η μόνιμη επωδός σας είναι πως για την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα. Έλα όμως που υπάρχουν τα άτιμα όταν είναι να επιδοτηθούν τα κέρδη της ολιγαρχίας!

Βλέπουμε στον οικονομικό τύπο να ανακοινώνουν οι εταιρείες τα αποτελέσματα εννιαμήνου.
Η Aegean ανακοίνωσε κέρδη 9μηνου υψηλότερα ακόμα και από το αντίστοιχο του 2019, με τα κέρδη προ φόρων μόνο του τρίτου τριμήνουν να φτάνουν τα 152εκ ευρώ! Παρόμοιες οι επιδόσεις για την Φραπορτ, που εκτός από το Βενιζέλος της Αθήνας έχει και τα 14 φιλέτα περιφερειακά αεροδρόμια, την Ενερτζίαν Όιλ στην Καβάλα, τους παραχωρησιούχους των Εθνικών μας Δρόμων, τους γνωστούς κατασκευαστές που εισπράττουν διόδια για να μένουμε εγκλωβισμένοι στα χιόνια. Κέρδη με ουρά όλοι τους. Τί άλλο κοινό όμως έχουν; Ότι για αυτές τις επιχειρήσεις υπάρχει λεφτόδεντρο! 1,1δις ευρώ ζεστού δημόσιου χρήματος μοιράστηκαν οι συγκεκριμένες εταιρείες μέσα στα προηγούμενα δύο χρόνια, εν είδει ενίσχυσης! Για τον μικρομεσαίο επιστρεπτέα προκαταβολή, δλδ δανειο, και αυτό με το σταγονόμετρο, για την ολιγαρχία, λεφτόδεντρο στην υγειά των κορόιδων – που πληρώνουν φόρους για να έχουν υγεία, παιδεία και πρόνοια, κι εσείς – όλοι οι μνημονιακοί, διότι οι συμβάσεις οι λεόντειες με την Φραπορτ και τα 14 αεροδρόμια για παράδειγμα είναι του κ.Τσίπρα – τα δίνετε στην ολιγαρχία, και τους φόρους μας, αλλά και τα βασικά αγαθά και τον δημόσιο πλούτο μας!

Ρήξη με την ολιγαρχία και το πολιτικό της προσωπικό – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο