Κ.Αρσένης: Επιδιώκετε την αστυνομική βία για να εκφοβίσετε τους πολίτες και να μην διαμαρτύρονται για τις επιπτώσεις των πολιτικών σας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Νοέ, 2020

Ύστερα από επίσημο αίτημα του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παρέδωσε το πόρισμα της “Επιτροπής Αλιβιζάτου” για τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Η ατιμωρησία της αστυνομικής βίας είναι σταθερά επαναλαμβανόμενη, όπως επισημαίνεται στο πόρισμα και υπενθυμίζονται τα αντίστοιχα πορίσματα του Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς και οι καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Επιδιώκετε την αστυνομική βία και παραβιάζετε τα πολιτικά δικαιώματα, για να εκφοβίσετε τους πολίτες και να μην συμμετέχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των όλο και σοβαρότερων κοινωνικών επιπτώσεων των πολιτικών σας» τόνισε ο Κρίτων Αρσένης, σήμερα το πρωί στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του για την έξαρση αστυνομικής βίας των τελευταίων εβδομάδων.

Ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25 πρόσθεσε ακόμα σχετικά με το πόρισμα Αλιβιζάτου:

«Χρειάστηκαν έξι μήνες για να κοινοποιήσετε το πόρισμα. Τι κάνατε αυτούς τους έξι μήνες για να υλοποιήσετε το πόρισμα; Πείτε μας, ποια πρόταση έχετε υλοποιήσει ή τουλάχιστον δρομολογήσει για την υλοποίησή της; Απ’ ότι βλέπω το Πόρισμα διαπιστώνει απροθυμία των ανακριτικών οργάνων της ΕΛΑΣ να συνεργασθούν με τον Συνήγορο του Πολίτη, μεροληψία των ανακριτικών αστυνομικών οργάνων, πλημμελή αιτιολογία των αποφάσεων των πειθαρχικών οργάνων της ΕΛΑΣ… Βλέπουμε να παραμένει ως πρόβλημα ένα θέμα, για το οποίο επί δεκαετίες μας έχει εγκαλέσει την Ελλάδα το Συμβούλιο της Ευρώπης και αφορά τα εμφανή διακριτικά στοιχεία των αστυνομικών οργάνων… Το Πόρισμα καταλήγει ότι τα περιστατικά αστυνομικής βίας είναι διογκούμενα στην Ευρώπη, όμως η ατιμωρησία των εμπλεκομένων αστυνομικών οργάνων αποτελεί ελληνική ιδιαιτερότητα. Κι αυτό το τελευταίο, η κακοποίηση 5χρονων παιδιών και ο ακραίος εκφοβισμός 14χρονων εφήβων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια κάθε πολίτη! Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η κατρακύλα, είναι να παραιτηθείτε εσείς και ο κ. Χρυσοχοΐδης!».

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο