Ισραήλ – Παλαιστίνη: Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη δεν υπάρχει

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Οκτ, 2023

Το ΜέΡΑ25 ξεκάθαρα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού στον αγώνα του για ελευθερία, ζωή, δικαιοσύνη

Ο παλαιστινιακός λαός βρίσκεται υπό κατοχή, αποκλεισμό, εμπάργκο και θάνατο. Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στην Παλαιστίνη μας δείχνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει. Το κράτος του Ισραήλ επεκτείνει μεθοδικά και αδιάκοπα τους εποικισμούς στα παλαιστινιακά εδάφη και το καθεστώς Απαρτχάιντ κατά των Παλαιστινίων καθίσταται διαρκώς πιο βάναυσο και φονικό.

Ισραηλινοί πολίτες που αντιδρούν στην φονική αυτή πολιτική κατά των Παλαιστινίων, δέχονται σκληρές διώξεις από το ίδιο τους το κράτος.

Οι κυβερνήσεις μας των τελευταίων ετών, ΣΥΡΙΖΑ αρχικά και ΝΔ κατόπιν, έχουν προσδέσει τη χώρα μας στο άρμα αυτού του κράτους, στρέφοντας την πλάτη στη Δικαιοσύνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κάτι που είναι εμφανές και στις χθεσινές ανακοινώσεις των δύο κομμάτων.

Όπως δήλωσε χθες ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης: «Ο δρόμος προς τον τερματισμό της φρικτής αιματοχυσίας Παλαιστινίων και Ισραηλινών, Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ξεκινά μ’ ένα απαραίτητο πρώτο βήμα: Τον τερματισμό του καθεστώτος Απαρτχάιντ του ισραηλινού κράτους και της ισραηλινής κατοχής».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο