Ηρώ Διώτη: Την Κυριακή έχουμε την ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα

Αναδημοσιεύσεις, Προς τις 9 Ιουνίου...
07 Ιούν, 2024

Την Κυριακή έχουμε την ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα. Η ψήφος στην ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, είναι η ψήφος που αρνείται να δεχθεί ότι η αυταρχική, αντιδημοκρατική, άδικη Ευρώπη της ανισότητας, της ανελευθερίας, του πολέμου και της κλιματικής καταστροφής είναι η μόνη επιλογή που έχουμε.

Σε μια συγκυρία που η Ευρώπη μοιάζει να βρίσκεται στην καρδιά μιας βαθιάς και σκοτεινής νύχτας, η ψήφος στην ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Οικολογική Αριστερά αποτελεί μια δήλωση ότι δεν συναινούμε και δεν συμβιβαζόμαστε με την πολιτική, οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική, ηθική και αισθητική δυστοπία που αποτελεί σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ότι στη λογική που θέλει να παρακολουθούμε σιωπηλά τον βομβαρδισμό αμάχων, να βλέπουμε την ακρίβεια από την ανεξέλεγκτη δράση των καρτέλ να εξανεμίζει το εισόδημά μας χωρίς να αντιδρούμε, να κοιτάμε αδρανείς τις κοινωνικές υπηρεσίες να ιδιωτικοποιούνται, τις ελευθερίες να καταπατούνται, τον πλανήτη να καταστρέφεται, μπορούμε να αντιτάξουμε τη δική μας λογική: Εξισωτική, ελευθεριακή, οικολογική και αντιπολεμική με την κοινωνία σε κίνηση.

Παρουσιάσαμε μια πλατφόρμα η οποία εκτιμάμε ότι μπορεί από σήμερα –και όχι σε κάποιο διηνεκές– να αλλάξει τους όρους της ζωής μας, να γίνει δηλαδή «η πραγματική κίνηση που αλλάζει τη σημερινή κατάσταση των πραγμάτων».

Μιλήσαμε για την κοινωνική δικαιοσύνη, για την ανάγκη να αυξηθούν οι μισθοί, να μειωθεί ο χρόνος εργασίας, να επανέλθουν σε ισχύ οι συλλογικές συμβάσεις, να καθιερωθεί η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή.

Για την ανάγκη να χτυπηθούν τα καρτέλ της αγοράς, να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας, να δημιουργηθεί έμμεσο εισόδημα μέσα από τον δημόσιο χαρακτήρα των υποδομών και των κοινωνικών υπηρεσιών.

Μιλήσαμε για τις πολιτικές ελευθερίας και την αναγκαία ισότητα δικαιωμάτων για όλους και όλες. Αναδείξαμε τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέσαμε στη συζήτηση νέες μορφές δημοκρατίας και συμμετοχής.

Μιλήσαμε για την οικολογία και την κλιματική κρίση, αρνούμενοι να την αντιμετωπίσουμε ως ένα «τρεντ» κι επιμένοντας να θυμίζουμε την ανάγκη να αντιταχθούμε συνολικά στο παραγωγικό μοντέλο και το οικονομικό σύστημα που καταστρέφει τον πλανήτη.

Σταθήκαμε απέναντι στο εξορυκτικό μοντέλο συνολικά, αρνούμενοι όλες τις εξορύξεις. Με κόστος.

Μιλήσαμε άμεσα για τη γενοκτονία στη Γάζα, με το όνομά της, σηκώσαμε ψηλά το ζήτημα της ειρήνης και της ελευθερίας στην Παλαιστίνη. Αναδείξαμε την άθλια στάση της ΕΕ και τη μετατροπή της σε πολεμική μηχανή, ενοχλήσαμε, σε βαθμό να απαγορευτεί στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 η είσοδος (!) και η συμμετοχή σε εκδηλώσεις ακόμα και διαδικτυακά (!!) στη Γερμανία.

Αντιταχθήκαμε στην αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με το Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου, τους εναγκαλισμούς με τον δολοφόνο Νετανιάχου και τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την αεροπορία που σκοτώνει παιδιά και αμάχους στη Γάζα.

Μιλήσαμε άφοβα και για τα πιο δύσκολα θέματα, χωρίς να λογαριάσουμε το τίμημα. Σταθήκαμε σταθερά ενάντια στο δολοφονικό τείχος της ντροπής στον Έβρο. Μιλήσαμε με ονόματα για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και το πληρώσαμε με αγωγές και αποκλεισμούς.

Η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά βρίσκεται πολύ κοντά στην είσοδό της στην Ευρωβουλή, σύμφωνα με τις μετρήσεις και ακόμα περισσότερο με βάση όσα είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες στην επαφή μας με τον κόσμο σε όλη την Ελλάδα.

Την Κυριακή έχουμε την ευκαιρία να στείλουμε στις Βρυξέλλες μια φωνή που θα ενοχλεί και θα είναι στο πλευρό των αγώνων και των κινημάτων.

Μπορούμε να μην την αφήσουμε να πάει χαμένη. Μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε.

Πηγή:  ΕΘΝΟΣ

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο