Η τραγωδία συνεχίζεται, αλλά η Μητσοτάκης Α.Ε. επιμένει στην εγκληματική απραξία ή σε άνευ ουσίας δράσεις

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Νοέ, 2021

Συνεχίζεται η δραματική επέλαση της φονικής πανδημίας στη χώρα μας με την Κυβέρνηση άλλα να λέει το πρωί, άλλα το απόγευμα. Κάθε Υπουργός δίνει τη δική του «προσέγγιση» στο τι θα κάνει, αν θα κάνει και για ποιους, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να καταρρέουν, άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ και οι ευθύνες να παραμένουν «ακηδεμόνευτες» ή ως συνήθως να δείχνουν τους πολίτες.

Ακόμα και σήμερα –παρά τις διαβεβαιώσεις των επιτελαρχών του κ. Μητσοτάκη– δεν έχει προχωρήσει η επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, τη στιγμή μάλιστα που προκρίνεται και πάλι η εύκολη και αποτυχημένη από την περασμένη φορά, λύση της επιστράτευσης μόνο συγκεκριμένων ιδιωτών γιατρών, με τις μεγάλες δηλαδή ιδιωτικές μονάδες υγείας να παραμένουν covid-free, ενώ το ΕΣΥ δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στο ρόλο του συστήματος υγείας μιας νόσου.

Στο τραγικό αυτό πλαίσιο, οι κινητοποιήσεις των ανθρώπων της εστίασης που γυρνούν την πλάτη τους στην μετάθεση των ευθυνών της Κυβέρνησης και σε αναποτελεσματικά μέτρα που τους καθιστούν πάλι «χωροφύλακες», είναι στη σωστή κατεύθυνση, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη του την «αχαριστία» του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τόσο χουβαρντάς ήταν στη συνάντηση τους, που δεσμεύτηκε η επιστροφή των επιστρεπτέων να παραταθεί για 6 μήνες αντί να μη γίνει!

Στηρίζουμε τους ανθρώπους της εστίασης, στηρίζουμε τους ανθρώπους του δημοσίου συστήματος υγείας, στηρίζουμε την ίδια την κοινωνία που αντιστέκεται και παλεύει καθημερινά, τόσο με τον φονικό ιό, όσο και με την Ανώνυμη Εταιρεία που μας κυβερνά προς όφελος ιδιωτών κλινικαρχών, σουπερμάρκετ και άλλων ολιγαρχικών κολοσσών, αρνούμενη να πράξει τα αυτονόητα για να βγούμε από αυτή την τραγωδία στην οποία ήδη θρηνούμε πάνω από 16.000 ανθρώπους.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο