Η ΘΟΒ Συνδικαλιστικού και ο Τομέας Εργασίας του ΜέΡΑ25 στηρίζουμε τους εργαζόμενους της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Ιούν, 2023

Η ΘΟΒ Συνδικαλιστικού και ο τομέας εργασίας του ΜέΡΑ25 στηρίζουμε τους εργαζόμενους της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, μιας από τις τελευταίες-ακόμα-100% δημόσιες και μάλιστα βαριές βιομηχανίες.

Μέσα από τις πρόσφατες πραγματικά ανόθευτες και δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής του νέου προεδρείου του σωματείου τους στις 19 και 20 του Ιούνη (με πρωτοφανή για τα δεδομένα της εποχής ποσοστά συμμετοχής) έδωσαν σαφές στίγμα αγωνιστικής-ταξικής-κινητοποίησης απέναντι στα φανερά σχέδια της Μητσοτάκης ΑΕ για κατακερματισμό και ξεπούλημα μιας ακόμα δημόσιας επιχείρησης.

Δηλώνουμε ότι το κόμμα μας θα σταθεί αλληλέγγυο στους αγώνες των εργαζομένων για αποτροπή άλλης μιας εμβληματικής για την κυβέρνηση δήθεν ”αναπτυξιακής” ιδιωτικοποίησης.

Ζητάμε την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων της ΕΑΒ,, την προστασίας της ασφάλειας και υγείας κάθε εργαζόμενου, την διατήρηση και εμβάθυνση του δημόσιου και εθνικού χαρακτήρα της εταιρείας και την διαφάνεια/λογοδοσία κάθε σύμβαση έργου της εταιρείας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο