Η Rosa Nera δεν θα γίνει ποτέ ξενοδοχείο, κύριε Μητσοτάκη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Απρ, 2024

Για άλλη μια φορά η καταστολή και το δόγμα «νόμος και τάξη» χρησιμοποιούνται ως αποπροσανατολιστικά μέσα από μια κυβέρνηση που βρίσκεται στριμωγμένη, τώρα πια και από τους δικούς της φίλους – ολιγάρχες. Η επίθεση στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους είναι στο dna της κυβέρνησης αλλά μοιάζει πια και με προσωπική εμμονή του Μ. Χρυσοχοϊδη, ο οποίος καλείται ξανά να αλλάξει την ατζέντα.

Ωστόσο, η επιλογή της κατάληψης Rosa Nera, στον λόφο Καστέλλι των Χανίων δεν γίνεται τυχαία. Μοιάζει με κακοπαιγμένη επανάληψη της φάρσας που στήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2020, όταν τα ΜΑΤ έμειναν για μήνες να περιφρουρούν την… αναμενόμενη επένδυση μιας εταιρίας Ισραηλινών συμφερόντων.

Η κυβέρνηση της «Μητσοτάκης Α.Ε.» επιχειρεί για άλλη μια φορά να κλείσει τις δουλειές που έχει υποσχεθεί στους φίλους της επιχειρηματίες. Πίσω και από τη νέα εκκένωση είναι πάντα το αντισυνταγματικό σχέδιο μετατροπής των ιστορικών κτιρίων στον Λόφο σε ξενοδοχεία. Μια επιλογή όπου έχει μεθοδεύσει με πάθος η Νέα Δημοκρατία, με τον εντεταλμένο της πρώην πρύτανη Βασίλη Διγαλάκη αλλά και προσωπικά η οικογένεια Μητσοτάκη στα Χανιά.

Και αυτή τη φορά όμως δεν θα τους περάσει. Ακριβώς επειδή η κοινωνία καταλαβαίνει και απορρίπτει τα σχέδια αυτά. Ακριβώς επειδή η δράση των αυτοοργανωμένων χώρων εγγυάται την δημόσια χρήση του ιστορικού τοπόσημου και κάθε δημόσιου χώρου που βάζουν στο μάτι διάφοροι επιχειρηματίες – επενδυτές.

Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από τον Λόφο Καστέλλι στα Χανιά και την απόσυρση όλων των κατηγοριών εις βάρος τω ν συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της αστυνομία.

Η Rosa Nera είναι κα θα παραμείνει δημόσιος χώρος με ελεύθερη πρόσβαση για όλο τον λαό των Χανίων.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο