Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής έχει ξεπεράσει κάθε όριο αλλά η Κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Μαρ, 2021

«Περαιτέρω συνεργασία του ιδιωτικού τομέα, αν χρειαστεί» ήταν η χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού στη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου για την διαχείριση της πανδημίας. Όταν ρωτήθηκε για αυτό το ενδεχόμενο ο Υπουργός Υγείας σε σημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη, η απάντησή του ήταν «Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία…» η σημερινή απάντηση του Υπουργού Υγείας σε τηλεοπτική του συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενη επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Είχε προηγηθεί άλλη μια επικοινωνιακή ωραιοποίηση της δυστοπικής πραγματικότητας της πανδημίας, με ευφάνταστα μαγειρέματα του αριθμού των εμβολιασμών, του «τέλους που είναι κοντά» και ενός καλοκαιριού που θα είναι «καλύτερο από το περσινό».

Πίσω στην πραγματικότητα, η έξαρση της πανδημίας «χτυπάει» όλο και περισσότερο την Αττική, τα νοσοκομεία στην πρωτεύουσα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και η κατάσταση πλέον είναι δραματική, με τους γιατρούς να καταγγέλουν διαλογή ασθενών για την εισαγωγή στις ΜΕΘ. Αυτή η κατάσταση για την οποία η Κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη, δεν είναι αρκετή όπως φαίνεται ώστε να προβεί σε άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και του προσωπικού τους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο