Η ημέρα «Θυσίας του Διασώστη» μετατράπηκε σε κυβερνητική φιέστα χωρίς αντίλογο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Ιαν, 2023

Το ΜέΡΑ25 ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση του ΕΚΑΒ για την θεσμοθετημένη εκδήλωση μνήμης για την ημέρα «Θυσίας του Διασώστη» έδωσε το παρών. Δυστυχώς όμως, αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι η μέρα αυτή έχει μετατραπεί σε προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ αφού σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας απηύθυνε χαιρετισμό περιγράφοντας μια άλλη Ελλάδα, ενώ δεν δόθηκε ο λόγος καν στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η ημέρα «Θυσίας του Διασώστη» μετατράπηκε σε κυβερνητική φιέστα χωρίς αντίλογο. Δεν μίλησε κανένας για τα θύματα της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης, για τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για τις τεράστιες ελλείψεις τόσο σε εκπαιδευμένο προσωπικό όσο και σε υλικές υποδομές, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που γίνονται τόσο από το προσωπικό του ΕΚΑΒ όσο και από το λοιπό νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ να καλύψουν τα κενά. Δεν αναφέρθηκαν πουθενά οι αριθμοί θανάτων λόγω αυτών των ελλείψεων ούτε και η ταφόπλακα που έριξε η κυβέρνηση στο ΕΣΥ με τον νόμο που ψήφισε αλλά ούτε για την ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας. Δεν αναφέρθηκε από κανέναν το κόστος των διακομιδών από ιδιωτικά μέσα (γιατί το ΕΚΑΒ δεν διαθέτει) στα νησιά μας. Στο τέλος δε, μαζί με κάποιους διασώστες, τιμήθηκε σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου. Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο; Για τα εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά λόγω της πολιτικής τους; Είναι τουλάχιστον πρόκληση να βραβεύονται οι υπαίτιοι και μάλιστα τόσο σύντομα από τον χαμό του 6χρονου από τα Γρεβενά για τον οποίο κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη.

Λυπούμαστε κύριοι διοργανωτές της φιέστας αυτής. Λυπούμαστε γιατί ούτε οι διασώστες ούτε οι πολίτες αξίζουμε την παρωδία αυτή που θυμίζει άλλες εποχές και φιέστες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο