Γιώργος Χριστόπουλος: Για την περιπέτεια νεφροπαθούς εκπαιδευτικού με κορονοΐό και τις δράσεις των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών

Συνεντεύξεις - videos
01 Φεβ, 2022

Για την περιπέτεια του -ασθενούς με κορονοϊού και νοσηλευόμενου σε νοσοκομείο- Μιχάλη Νικηφορίδη, φιλόλογου στη Σχολή Μωραΐτη και μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, μιλά ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Γιώργος Χριστόπουλος, στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς», με τη Μπούλικα Μιχαλοπούλου (01-02-2021). Μικρή (;) λεπτομέρεια: Ο Μιχάλης είναι νεφροπαθής τελικού σταδίου που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση και όλο αυτό το διάστημα υποχρεωνόταν να διδάσκει μέσα στην τάξη, υποβάλλοντας τον εαυτό του σε τεράστιο κίνδυνο. Όπως υπογραμμίζει δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την τηλεργασία εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, με τη δικαιολογία ότι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων λέει ότι δε χρειάζεται από τη στιγμή που έχουμε εμβολιασμούς. Αυτά τα οποία ζούμε στην τηλεκπαίδευση, τονίζει, και το πως την παρουσιάζουν το υπουργείο Παιδείας και τα συστημικά ΜΜΕ αποδεικνύουν την πλήρη απαξίωση των εκπαιδευτικών.

Ο Γ. Χριστόπουλος αναφέρεται και στην κοινή σύσκεψη των ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, κατά την οποία οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών συμφώνησαν ο Φεβρουάριος να είναι μήνας εκδηλώσεων σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο με κορύφωση κινητοποιήσεις και συλλαλητήριο στην Αθήνα στο τέλος του μήνα. Όπως τόνισε, η αντιμετώπιση της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης πρέπει να είναι υπόθεση όλων των εκπαιδευτικών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Θύμισε ότι η ΟΙΕΛΕ είχε από το 2010 περιγράψει το νεοφιλελεύθερο σχέδιο εκποίησης του αγαθού της Παιδείας μέσω του θατσερικού μοντέλου που περιλαμβάνει την ποσοτική αξιολόγηση δομών και εκπαιδευτικών, την ελεύθερη γονεϊκή επιλογή, τη θεσμοθέτηση των vouchers και την οριστική παράδοση των δημόσιων σχολείων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Υποστήριξε ότι η κυβερνητική πολιτική εφαρμόζει πιστά το σχέδιο αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη και ένα άμεσο στάδιό του είναι η πειραματική εφαρμογή των εξετάσεων PISA σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Σημείωσε ότι θύματα της πολιτικής αυτής είναι τα παιδιά των μη προνομιούχων που θα βρίσκουν πλέον κλειστές τις πόρτες στην ανώτατη εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας.

Περισσότερα, στο παρακάτω βίντεο:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο