Γιατί η επίκαιρη ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη ενόχλησε τόσο πολύ το iefimerida;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Οκτ, 2019
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αυτός ο πυλώνας αντικειμενικής Δημοσιογραφίας, το iefimerida, είναι τόσο στοχευμένος στις εξυπηρετήσεις του, που παρουσιάζει έγγραφα που ούτε πρωτοκολλήθηκαν ούτε δημοσιεύτηκαν ποτέ. Όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα, το έγγραφο που αναρτήθηκε αναφέρει μόνο την ιδιότητα του ερωτώμενου, και όχι το λάθος όνομα Υπουργού που παρουσιάζει η δημοσίευση.

Τι έκανε όμως ο Βουλευτής Δυτικού Τομέα του ΜέΡΑ25 Κριτών Αρσένης με την συγκεκριμένη επίκαιρη ερώτηση, που τους ενόχλησε τόσο;

Αποκάλυψε την κάλυψη της κυβέρνησης στο Δήμαρχο Φυλής που αποσιωπά την μελέτη των καρκινογόνων ρύπων του ΧΥΤΑ Φυλής εδώ και 4 χρόνια.

Η μελέτη που εκπονήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 από την εταιρεία ASPROFOS ENGINEERING μετά από παραγγελία του Δήμου Φυλής, έκτοτε έμεινε στο συρτάρι. Μέσα από διαρροή μέρους της στον τύπο, μάθαμε ότι καταγράφηκαν, μεταξύ άλλων, η ύπαρξη βαρέων μετάλλων, διοξινών, μεθανίου αλλά και ραδιενεργών στοιχείων όπως ραδίου 224 και 226, τριτίου 3, θορίου 232. Συγκεκριμένα, σχετικά με τις επιπτώσεις των ραδιενεργών στοιχείων, η έρευνα αναφέρει ότι «προκαλούν ακτινοβολίες πολύ μεγαλύτερες από τη φυσική ακτινοβολία, με αποτέλεσμα την ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας όλων των ζώντων οργανισμών».

Ο υφυπουργός εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβανιός, ούτε λίγο ούτε πολύ απάντησε στην Επίκαιρη Ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη ότι οι πολίτες που πεθαίνουν από τα βαρέα μέταλλα μπορούν να βρουν το δίκιο τους στα δικαστήρια. Η κυβέρνηση έκλεισε το μάτι στους τοπικούς άρχοντες ώστε να παραβιάζουν ελεύθερα την περιβαλλοντική νομοθεσία, όπως την Σύμβαση του Άαρχους για το δικαίωμα των πολιτών στην περιβαλλοντική πληροφόρηση που είναι και ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. Τι άλλο θα κάνει η κυβέρνηση για να συνεχιστεί το περιβαλλοντικό έγκλημα στην Φυλή και οι επιπτώσεις τους για όλους τους κατοίκους της Αθήνας. Και τι άλλο θα κάνουν τα συμφέροντα της μαφίας των σκουπιδιών για να μας φιμώσουν;

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο