Γιάνης Βαρουφάκης: Όλες και όλοι μαζί, αυτή την Κυριακή #stis25mera25

Δραστηριότητα
23 Ιούν, 2023

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης παρουσία του Επικεφαλής Γιάνη Βαρουφάκη.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο υποψήφιος Βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών Κλέων Γρηγοριάδης τόνισε για ακόμη μία φορά ότι το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη ενδιαφέρεται «για τους ανθρώπους και όχι για τα αξιώματα! Γιατί στεκόμαστε δίπλα στα κινήματα! Γιατί δεν μετράμε το πολιτικό κόστος! Γιατί αυτοί που κλέβουν τον ελληνικό λαό έχουν ονοματεπώνυμο και δεν φοβόμαστε να το πούμε! Γιατί αυτή η φωνή πρέπει να είναι στη Βουλή!»

Στη συνέχεια ο Νίκος Θεοχαράκης, Καθηγητής στο ΕΚΠΑ και υποψήφιος Βουλευτής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στο Νότιο Τομέα Αθηνών αναφέρθηκε στην οικονομία και είπε: «Όπου και να πιάσεις την οικονομία βρωμάει. Έχει καταλήξει ένας βραχνάς για τον μέσο Έλληνα πολίτη. Τολμάνε να λένε στους πολίτες ότι επιλέγουν ακριβές διακοπές. Δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει με την εκπαίδευση, την υγεία. Τα παιδιά μας φεύγουν για το εξωτερικό αθρόα, γιατί αυτοί που κυβερνούν επιμένουν στην κοροϊδία, σε όλα τα επίπεδα. Στον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, τον τομέα δικαιωμάτων. Το ερώτημα είναι “Γιατί η ΝΔ κέρδισε;” Από την μία γιατί έχει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης-εξημέρωσης-εξαπάτησης να σου λένε παραμύθια και να έχουν αποκλείσει το ΜέΡΑ25 από παντού, ενώ καλούν μόνο αυτούς που γαβγίζουν και δεν δαγκώνουν. Από την άλλη, έχουν τεράστιους μηχανισμούς σε όλη την Ελλάδα που δουλεύουν υπέρ τους. Αυτή η επέλαση που έρχεται, μπορεί να σταματήσει μόνο με την είσοδο του ΜέΡΑ25 στη Βουλή. Γιατί είναι το κόμμα που ξεσκεπάζει τα σχέδια τους. Γιατί είναι η δυνατή φωνή στη Βουλή που “παντρεύεται” με τη φωνή του δρόμου!».

Τη σκυτάλη πήρε η Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Σοφία Σακοράφα η οποία μίλησε για το διακύβευμα της Κυριακής των εκλογών. «Είμαστε πραγματικά απέναντι σε μια δύσκολη μάχη, αλλά είμαι πεπεισμένη πως αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε! Θα μου επιτρέψετε να χρησιμοποιήσω έναν αθλητικό όρο: Όταν γονατίζεις, το θέμα δεν είναι να μείνεις εκεί, το θέμα είναι πως θα μπορέσεις να σηκωθείς. Και γι’ αυτό εμείς είμαστε κοντά στους πολίτες, γιατί θέλουμε να τους γνωρίζουμε, γιατί τα ΜΜΕ δεν μας το επιτρέπουν. Οι εκλογές του Μαΐου ήταν μια στρατηγική ήττα. Θέλουμε να ανατρέψουμε αυτό το πρόσκαιρο αρνητικό αποτέλεσμα. Θα τα καταφέρουμε! Ο αγώνας είναι δύσκολος, και ο συντονισμένος βομβαρδισμός της ζοφερής προπαγάνδας επιμένει να ενορχηστρώνει το πολιτικό σκηνικό με την βοήθεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Παραπληροφόρησης. Πόσοι ακούσατε στα ΜΜΕ για την παρουσία μας στο κοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια; Πόσοι έχετε ενημερωθεί για τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας; Σταθήκαμε σταθερά απέναντι στα παραπλανητικά αφηγήματα. Με θάρρος, με ρίσκο, ακόμα και με πολιτικό κόστος! Είμαστε λοιπόν και θα είμαστε εδώ, γιατί το όνειρο όλων μας, πρέπει και θα μείνει ζωντανό».

Με την τοποθέτηση του Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνη Βαρουφάκη ολοκληρώθηκε η εκδήλωση στη Νέα Σμύρνη.
«Ξαναγυρίζουμε στις ρίζες μας, και σας ρωτάμε. Θέλετε τη φωνή μας στη Βουλή; Είμαστε μια παράταξη που ξέρει τι σημαίνει δημοκρατία, τι σημαίνει πλουραλισμός, και έτσι λειτουργούμε συντροφικά. Πηγαίνουμε στα κινήματα και τα ρωτάμε: Τι θέλετε να κάνουμε για σας; Δεν καπελώνουμε! Είμαστε το κόμμα που τη στιγμή που μπορέσαμε, μετά την πανδημία, ανοίξαμε την πόρτα σε συντρόφους της Αριστεράς, ανένταχτους, ανθρώπους των κινημάτων. Είμαστε το κόμμα που πρεσβεύει την ενότητα, την προγραμματική. Η Συμμαχία για τη Ρήξη ήρθε για να μείνει. Από την Δευτέρα το πρωί βάζουμε μπροστά για τις περιφερειακές, μετά για το 2ο Διαβουλευτικό Συνέδριο και βεβαίως τις Ευρωεκλογές.
Αυτή τη Δευτέρα θα είμαστε στη Βουλή αλλά δεν μας αρκεί, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανοίξει αυτή η βεντάλια των αριστερών και οικολογικών κινημάτων. Έχει έρθει η ώρα να συνεννοηθούμε, και θα το επιβάλουμε ανοίγοντας την αγκαλιά μας σε όλους όσοι πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός καταστρέφει φύση και ανθρωπότητα. Και θέλουμε τη στήριξή σας για να μπορέσει αυτή η πορεία να περάσει και μέσα από τη Βουλή! Γι’ αυτό, όλες και όλοι μαζί, αυτή την Κυριακή: #stis25mera25».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο