Γιάνης Βαρουφάκης: Η υποτίμηση της συνεισφοράς του κ. Χουλιαράκη από τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Φεβ, 2022

Τα «μέσα» της ολιγαρχίας έχουν κάθε λόγο να νιώθουν υποχρέωση στον κ. Χουλιαράκη. Ακόμα δεν έχουν ξεχάσει τον τρόμο που ένιωσαν το 2015 χάνοντας, έστω και για λίγο, τον απόλυτο έλεγχο επί του λαού τον οποίο χρεωκόπησαν. Κραυγάζοντας «Βάστα Γερούν» εναπόθεσαν όλες τους τις ελπίδες στην τρόικα. Για καλή τους τύχη, η τρόικα είχε φροντίσει να έχει φυτέψει δικό της άνθρωπο στην δική μας πλευρά: τον κ. Χουλιαράκη, ο οποίος δούλεψε ευσυνείδητα για να φέρει την συνθηκολόγηση.

Είναι απολύτως λογικό ο κ. Στουρνάρας, ο βασικός τοποτηρητής τρόικας την περίοδο εκείνη, να τον προσλαμβάνει σήμερα ως σύμβουλό του στην ΤτΕ.

Είναι απολύτως κατανοητή η ευγνωμοσύνη που νιώθουν τα φερέφωνα της ολιγαρχίας στον κ. Χουλιαράκη. Όμως, κάποια από αυτά τα φερέφωνα τον αδικούν. Ο κ. Παπαχρήστος, για παράδειγμα, που σήμερα στα «ΝΕΑ» εξηγεί την μεταξύ μας σύγκρουση λέγοντας ότι τον θεωρώ «υπεύθυνο για την ενημέρωση Τσίπρα για τα όργια» που έκανα στα Eurogroup. Πρόκειται για άδικη υποτίμηση του ρόλου του κ. Χουλιαράκη.

Ο κ. Τσίπρας δεν χρειαζόταν τον κ. Χουλιαράκη να του μεταφέρει τις τοποθετήσεις μου στα Eurogroup – τις μάθαινε verbatim από εμένα τον ίδιο καθώς μάλιστα έθετα στη διάθεσή του τις μαγνητοφωνημένες συνεδρίες (όπως είχα ιερή υποχρέωση, δεδομένης της σκανδαλώδους έλλειψης πρακτικών). Ο κ. Χουλιαράκης άλλο έργο επιτέλεσε, με αποτέλεσμα την σφοδρή μεταξύ μας σύγκρουση: Λειτούργησε ως μέρος της τρόικας στα παρασκήνια, υπονομεύοντας έμπρακτα και αποφασιστικά την διαπραγματευτική δύναμη και στρατηγική μας. Αυτό η τρόικα εσωτερικού πρέπει να του το αναγνωρίσει.

ΥΓ. Το κατά πόσο έκανα «όργια» στα Eurogroup μπορούν να το κρίνουν οι πολίτες ακούγοντας με τα ίδια τους τα αυτιά τις συζητήσεις σε εκείνα τα περίφημα Eurogroup – μέσα από τα Euroleaks που δημοσιοποίησε το ΜέΡΑ25.

Γιάνης Βαρουφάκης

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο