Γιάνης Βαρουφάκης: Οι πολίτες χρειάζονται προστασία, η κυβέρνηση προστατεύει τα αρπαχτικά

Αναδημοσιεύσεις
02 Ιούν, 2020

Οι πολίτες απαιτούν προστασία. Οι νοσοκόμοι και οι γιατροί θέλουν να ακούσουν ότι δεν θα επιστρέψουν στον εργολάβο, αλλά θα διοριστούν. Οι άνθρωποι της ΛΑΡΚΟ ότι δεν θα βρεθούν τον Αύγουστο στον δρόμο. Οι συμπολίτες μας εκεί έξω που δεν θα έχουν τουρισμό φέτος δεν βοηθιούνται με αναστολές και αναβολές φόρων, αλλά με κουρέματα φόρων, το μόνο γιατρικό για τον πτωχευμένο.

Οι πολίτες θέλουν προστασία. Αντί για αυτό, η κυβέρνηση προστατεύει τους εργολάβους των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων και τα αρπακτικά ταμεία. Ακόμα δεν απαντάνε για τον «Ηρακλή»: Θα δώσουν στα αρπακτικά ταμεία 12 δις; Δεν απαντούν επειδή αυτό έχουν δεσμευτεί να κάνουν. Αυτούς μόνο προστατεύουν.

Για αυτό υπάρχει το ΜέΡΑ25. Για να προτείνουμε ελπιδοφόρες λύσεις και τρόπους προστασίας των πολιτών. Για αυτό καταθέτουμε Ολοκληρωμένη Πρόταση Νόμου που προβλέπει:

  • Την κατάργηση όλων των προκαταβολών φόρου
  • Κουρέματα φόρων, εισφορών & δόσεων δανείων
  • Θεσμοθέτηση Δημόσιας Εταιρείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, για να καταργηθεί ο “Ηρακλής” και να προστατευτεί πραγματικά η κύρια κατοικία και ο μικρομεσαίος
  • Εθνικοποίηση των βαθιά πτωχευμένων τραπεζών
  • Μετατροπή του ΤΑΙΠΕΔ/Υπερταμείου σε πραγματική αναπτυξιακή τράπεζα, η οποία χρησιμοποιεί τη δημόσια περιουσία όχι για να την ξεπουλήσει, αλλά ως εχέγγυο για επενδυτικές ροές προς τις δημόσιες υποδομές και τον ιδιωτικό τομέα
  • Δημόσιο Ψηφιακό Σύστημα Πληρωμών το οποίο θα δώσει ανάσες δημοσιονομικές στο κράτος και φθηνές συναλλαγές στους πολίτες.

Και βέβαια θα συνεχίσουμε να μιλάμε για την ανάγκη ενός βέτο μέσα στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής που είναι το μόνο το οποίο μπορεί να αλλάξει την πορεία αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε η Ελλάδα να πάψει να ασφυκτιά σε μια Ευρώπη που αποδομείται.

Πηγή: yanisvaroufakis.eu

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο