Η δήλωση του Γ. Βαρουφάκη:
Γεια σας, είμαι ο Γιάνης Βαρουφάκης, με ένα μήνυμα από το DiEM25 και την Προοδευτική Διεθνή προς εσάς, το οποίο πιστεύω ότι είναι σημαντικό σε μια εποχή συνεχιζόμενης, αδίστακτης, ψυχοφθόρας γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού.
Αν υπάρχει ένας μόνο διεθνής θεσμός που δεν ελέγχεται από τους θιασώτες της γενοκτονίας, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα τσιράκια τους στην Ευρώπη, τον Καναδά, την Αυστραλία κλπ, αυτός είναι η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο διορισμός της Annalena Baerbock, της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών μέχρι πρόσφατα, στην προεδρία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών είναι μια τόσο εξοργιστική, προσβλητική, καταδικαστέα, ασυνείδητη απόφαση. Και είναι ο λόγος για τον οποίο το DiEM25 και η Προοδευτική Διεθνής σας ζητούν να προσθέσετε τη φωνή σας στη δική μας για να εμποδίσουμε τον διορισμό της Baerbock.
Γιατί εξοργιστική;
Η Baerbock δικαιολόγησε τις επιθέσεις εναντίον αμάχων με το πρόσχημα της «αυτοάμυνας», εκθέτοντας τον εαυτό της σε κατηγορίες για γενοκτονία σύμφωνα με τη Συνθήκη της Ρώμης που ίδρυσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, την οποία έχει υπογράψει η Γερμανία.
Η Baerbock παραβίασε τις υποχρεώσεις της Γερμανίας απέναντι στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αρνούμενη να εκτελέσει εντάλματα σύλληψης Ισραηλινών αξιωματούχων που κατηγορούνται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Καθώς το Ισραήλ κατέστρεφε τη Γάζα, η Baerbock έκανε τα πάντα για να εμποδίσει κάθε προσπάθεια κατάπαυσης του πυρός!
Η Baerbock επιτέθηκε στην εξαιρετική υπόθεση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ, αναλαμβάνοντας να απορρίψει την υπόθεσή της ως «αβάσιμη».
Η Baerbock ενέκρινε πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ σε στρατιωτικές εξαγωγές προς το Ισραήλ μόνο το 2023.
Ενώ η Baerbock και οι όμοιοί της επιτρέπουν στον Benjamin Netanyahu να συνεχίσει τη γενοκτονία του Ισραήλ, δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο απαιτούν τον τερματισμό της γενοκτονίας της Γάζας.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εκπροσωπεί την παγκόσμια πλειοψηφία.
Μία εγκληματίας όπως η Baerbock δεν μας εκπροσωπεί – και δεν πρέπει να μας εκπροσωπεί.
Γι’ αυτό, σας παρακαλούμε να υπογράψετε και να δημοσιοποιήσετε το αίτημά μας για τον αποκλεισμό της Baerbock!
Η δήλωση του Γ. Βαρουφάκη (στα αγγλικά):
Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

