Γ. Βαρουφάκης: Στους 57 νεκρούς μας δεν άξιζε αυτό το τραγελαφικό τριήμερο στη Βουλή

Συνεντεύξεις - videos
29 Μαρ, 2024

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη στο Kontra Channel σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας και τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου αλλά και για το ενωτικό ευρωψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 που θα περιλαμβάνει στις μισές θέσεις υποψήφιους από τις συνεργαζόμενες δυνάμεις.

Για το τριήμερο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε πως «δεν άξιζε αυτή η τραγελαφική εικόνα στους 57 νεκρούς των Τεμπών» ενώ για τις πιέσεις που ασκεί το σύστημα Μαρινάκη στην κυβέρνηση τις χαρακτήρισε φυσιολογικές υπό την έννοια ότι «όταν ως κυβέρνηση εξυπηρετείς 3-4 ολιγάρχες και αφήσεις έναν παραπονεμένο είναι προφανές ότι θα αντιδράσει».

«Εμείς κερδίσαμε με το σπαθί μας το μίσος των ολιγαρχών αυτών» είπε ο ίδιος, αναφερόμενος ειδικά στον κ Μαρινάκη, ενώ για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής τόνισε πως θα προτιμούσε να μην ντύνονται οι βουλευτές εισαγγελείς αλλά να υπάρχει μια πραγματικά ανεξάρτητη δικαιοσύνη που να κάνει τη δουλειά της. Επ’ αυτού ο Γ. Βαρουφάκης επανέφερε της πρόταση του ΜέΡΑ25 για τη σύσταση ενός ειδικού σώματος ελέγχου αλλά και για την ανάδειξη κληρωτών και όχι διορισμένων δικαστών στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Για την πορεία προς τις ευρωεκλογές ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε πως αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται οι συζητήσεις στο πλαίσιο μιας πλατιάς συμμαχίας με ανθρώπους και οργανώσεις που εκφράζουν την αγωνιστική αριστερά και τις επόμενες ημέρες, συγκεκριμένα την Τετάρτη 3 Απριλίου θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τη συγκρότηση ενός ενωτικού ευρωψηφοδελτίου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο