Γ. Βαρουφάκης σε Κ. Πελετίδη: Στηρίζουμε τη διοίκηση του δήμου Πατρέων, ως μία από τις λίγες προοδευτικές – αριστερές διοικήσεις

Συνεντεύξεις - videos
11 Νοέ, 2021

Συνάντηση είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη το πρωί της Πέμπτης στο Δημαρχείο της Πάτρας, όπου ενημερώθηκε από τον δήμαρχο της πόλης για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους και την διοίκηση της περιοχής.

Ο κ. Πελετίδης τόνισε πως οι δήμοι πλέον είναι διοίκηση, όχι αυτοδιοίκηση διότι δεν έχουν ούτε εργαλεία ούτε και χρηματοδότηση. Η χρηματοδότηση των δήμων έχει μειωθεί κατά 65%, τη στιγμή που οι δήμοι επιφορτίζονται με μια σειρά από αρμοδιότητες. «Το σύστημα μάς χρησιμοποιεί σαν αμορτισέρ, μας δίνει αρμοδιότητες χωρίς όμως τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους» ανέφερε ο δήμαρχος Πατρέων.

Παράλληλα ο κ. Πελετίδης αναφέρθηκε στο έργο του δήμου για τους αστέγους της πόλης, τα συσσίτια, τις τράπεζες τροφίμων και για την ανεργία που υπάρχει στην πόλη. Ενώ υπογράμμισε και τις ανάγκες του δήμου με ένα προσωπικό που συνταξιοδοτείται και με ανάγκες που καλύπτονται από 8μηνους εργαζόμενους οι οποίοι δεν μπορούν στη συνέχεια ούτε να μπουν στο ταμείο ανεργίας.

«Είμαστε σε παρακμή, χρειάζονται ριζικές αλλαγές, αυτό το σύστημα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα» τόνισε ο δήμαρχος Πατρέων.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε πως συμφωνεί με τον δήμαρχο Πατρέων για αυτή την πάγια κατάσταση που επικρατεί στους δήμους η οποία συνιστά συστημική, πράγματι, αποτυχία. «Το πρόβλημα είναι κομμάτι της σχεδίασης όμως, δεν είναι απλώς αποτυχία της σχεδίασης» ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Γραμματέας του κόμματος ρώτησε ακόμα τον δήμαρχο Πατρέων για την πανδημία και τις οικονομικές συνέπειες της στην οικονομία της περιοχής, με τον κ. Πελετίδη να τονίζει πως οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά έχουν τώρα επιπλέον να αντιμετωπίσουν και την ακρίβεια που τους γονατίζει από τα έξοδα στις προμήθειες, «οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι» τόνισε ο δήμαρχος Πατρέων.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έθεσε ακόμα στον δήμαρχο το ζήτημα της αξιοποίησης του λιμανιού της Πάτρας και της βιομηχανικής ζώνης, με τον κ. Πελετίδη να δηλώνει πως ο δήμος έχει πάρει ήδη το κομμάτι της παραλίας και το έχει αποδώσει στην κοινωνία, όχι όμως το εμπορικό λιμάνι το οποίο είναι στο ΤΑΙΠΕΔ και θέλουν να το ξεπουλήσουν. Ενώ για την βιομηχανική ζώνη, ο κ. Πελετίδης ανέφερε πως δεν είναι και ευκαταφρόνητη.

Τέλος ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε την στήριξη του στην διοίκηση του δήμου από τον κ. Πελετίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εμείς στηρίζουμε το δήμο σας, το έργο σας, την παράταξη σας συγκεκριμένα, διότι είναι λίγοι οι δήμοι που έχουν τέτοια διοίκηση, προοδευτική και αριστερή και είμαστε στη διάθεση σας για την όποια συνδρομή, εντός και εκτός Βουλής».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο