Γ. Βαρουφάκης: «Προχωράμε. Με μόνιμο στόχο την ενοποίηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Ιούν, 2024

Ζούμε σε μια Ευρώπη όπου επελαύνει ο Νεοφασισμός και η Αποχή – ένας συνδυασμός που επιτρέπει στους ολιγάρχες να λεηλατούν.

Μέσα σε αυτό το ζόφο, η ενωτική μας πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά διατηρήσαμε τα ποσοστά μας στο εσωτερικό ενώ αναδειχθήκαμε δεύτερη δύναμη στους απόδημους – εκεί που τα κανάλια των ολιγαρχών δεν φτάνουν.

Νόμισαν ότι μας εξαφάνισαν. Όμως οι πολίτες ενίσχυσαν την παράταξη της υπεύθυνης ανυπακοής – την μοναδική πρωτοβουλία ενοποίησης της Αριστεράς.

Το ΜέΡΑ25|Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά πέρασε δια πυρός και σιδήρου και βγήκε γαλβανισμένο, συγκροτημένο.

Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά τώρα είναι ότι θα τιμήσουμε την εντολή των πολιτών να προχωρήσουμε την ενωτική μας προσπάθεια.

Απόψε, καλώ όλες τις δυνάμεις τις Ριζοσπαστικής Οικολογικής Αριστεράς που δεν ήταν μαζί μας σήμερα, να έρθουν μαζί μας ώστε, διατηρώντας τις διαφορές μας, να ανταποκριθούμε στην λαχτάρα των ανθρώπων της Αριστεράς και της Οικολογίας για ακηδεμόνευτη, αγωνιστική ενότητα στη βάση κοινών αξιών και προγράμματος.

Αύριο θα εισηγηθώ στην ΠΓ του ΜέΡΑ25 την δημιουργία μόνιμου συντονιστικού οργάνου στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις που μαζί συγκροτήσαμε το ΜέΡΑ25|Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά και, βέβαια, όλες οι δυνάμεις που θα προσέλθετε από αύριο.

Κάτι όμορφο ξανα-ξεκίνησε σήμερα. Στην Ελλάδα.

Στη Γερμανία, όπου διαφαίνεται πως το MERA25 θα εκλέξει ευρωβουλευτή. Ίσως και αλλού. Κάτι μικρό αλλά με μεγάλη προοπτική. Από αύριο θα το μεγαλώσουμε. Μαζί. Ενωτικά.

Προχωράμε!

Δήλωση στην ΕΡΤ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα:

 

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο