Γ. Βαρουφάκης με τον νέο Πρέσβη της Παλαιστίνης: Πρέπει να ενδυναμώσουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Ιούν, 2022

Συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή πραγματοποίησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με τον νέο Πρέσβη της Παλαιστίνης στη χώρα μας Γιούσεφ Ντόρκχομ, μαζί με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 μετέφερε στον νέο Πρέσβη του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, ότι ο αγώνας των παλαιστίνιων, «είναι η ζωή μας», συμπληρώνοντας πως δεν ξεχνάμε ούτε λεπτό τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και αναφέροντας χαρακτηριστικά πως προσωπικά ντρέπεται ως Έλληνας, ως ευρωπαίος και ως πολίτης αυτού του κόσμου, όσο οι παλαιστίνιου ζουν υπό το καθεστώς του κράτους απαρτχάιντ του Ισραήλ.

Ο νέος Πρέσβης του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα από την πλευρά του αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς και την διαχρονική φιλία της Ελλάδας με την Παλαιστίνη, ενώ ευχαρίστησε τον Γιάνη Βαρουφάκη για την μεγάλη, όπως είπε, στήριξη και την αλληλεγγύη. «Θέλουμε ανθρώπους σαν εσάς που να προωθούν την ειρήνη σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Παλαιστίνης» ανέφερε ο κ. Ντόρκχομ.

Ο κ. Ντόρκχομ ανέφερε ακόμα ότι οι παλαιστίνιοι υποστηρίζουν την ειρήνη σε αντίθεση με το Ισραήλ που καθημερινά δολοφονεί παλαιστίνιους. «Πάντα παλεύαμε για την ειρήνη, δυστυχώς όμως η διεθνής κοινότητα σωπαίνει για όσα συμβαίνουν σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης» τόνισε ο νέος Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στη χώρα μας.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 υπογράμμισε ακόμα από την πλευρά του ότι το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα που μιλάει για το καθεστώς απαρτχάιντ του Ισραήλ και ζητάει μποϊκοτάζ και εμπάργκο, τη στιγμή που δυστυχώς οι ελληνικές Κυβερνήσεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) με τις πολιτικές τους, αντιστρατεύονται τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

«Εμείς όμως πρέπει να επιμείνουμε για να τελειώνουμε με το καθεστώς απαρτχάιντ. Πρέπει με κάθε τρόπο να ενδυναμώσουμε τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Στην κατεύθυνση αυτή είναι σημαντική και η συμμαχία μας με ισραηλινούς που αντιμάχονται αυτό το καθεστώς απαρτχάιντ» τόνισε ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε: «Είχα τη μεγάλη χαρά να υποδεχτώ τον νέο Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στα γραφεία του ΜέΡΑ25. Έχουμε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία. Από την πρώτη στιγμή είπαμε, ως ΜέΡΑ25, ότι είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε λαό που δέχεται εισβολή. Δυστυχώς, η Κυβέρνησή μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ επιμένουν σε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αν ο λαός αυτός είναι η Ουκρανία και όπλα στέλνουμε και ενορχηστρωμένο θυμό εκφράζουμε. Όταν πρόκειται όμως για τον λαό της Παλαιστίνης ξαφνικά ξεχνάμε βασικές ανθρώπινες αξίες. Αυτό που συνέβη πριν από κάποιον καιρό στην Γκάζα που ο ισραηλινός στρατός έπληξε, με πρόγραμμα, εργοστάσιο παραγωγής λιπασμάτων με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί, ουσιαστικά, μια χημική βόμβα η οποία κατέστησε αδύνατο τους ανθρώπους της περιοχής να αναπνέουν χωρίς να παθαίνουν καρκίνο, αν αυτό είχε συμβεί στο Χάρκοβο, στη Μαριούπολη θα θεωρείτο έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας. Να πάψει πλέον αυτή η πολιτική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών γιατί σε τελική ανάλυση ούτε τον λαό της Ουκρανίας μπορούν να υπερασπιστούν όταν είναι ξεκάθαρο ότι οι αξίες του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της ελληνικής Κυβέρνησης δεν υφίστανται, είναι απλά προσχήματα για ιμπεριαλισμό».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο