Γ. Βαρουφάκης με μέλη του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών: Ο κ. Τσίπρας προτείνει ατομικές συμβάσεις μεταξύ δανειοληπτών και αρπακτικών, όπως έγινε με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας

Συνεντεύξεις - videos
24 Οκτ, 2022

Συνάντηση με μέλη του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Ναύπλιο στο θεατράκι του ΟΣΕ με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη.

Τα μέλη του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών ανέφεραν ότι έδιναν και δίνουν μια άνιση μάχη με όσους επιβουλεύονται τα σπίτια του κόσμου. Οι εκπρόσωποι του Κινήματος αναφέρθηκαν και στις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το ιδιώνυμο για όσους αντιστέκονταν σε αυτούς. Τέλος αναφέρθηκαν και στις διώξεις, τις καταδίκες, αλλά και τις αρκετές εκκρεμείς υποθέσεις για τα μέλη του Κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε πως ότι έγινε με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας για τους εργαζόμενους και την διαπραγματευτική ισχύ τους, ατομικά, απέναντι στους εργοδότες προτείνει ο κ. Τσίπρας να γίνεται με ατομική διαπραγμάτευση των δανειοληπτών απέναντι στις πανίσχυρες τράπεζες και τα funds, τους δανειστές. «Είμαστε σε φάση αναζωπύρωσης νέων πλειστηριασμών και δημιουργίας νέων κόκκινων δανείων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε ακόμα σε αυτό που προωθεί η Κυβέρνηση με την χορήγηση δανείων εξπρές για να αγοράζουν τα κοράκια τα σπίτια του κόσμου στους πλειστηριασμούς, κάτι που όπως επισήμανε βασίζεται σε όσα προώθησε πριν την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα που με το 3ο μνημόνιο έστρωσε τον δρόμο σε όλα αυτά.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε: «Κατ’ αρχάς τους ευχαρίστησα για τον αγώνα που έχουν κάνει τόσα χρόνια εναντίον αυτού του ονείδους των πλειστηριασμών, μιας διαδικασίας φτωχοποίησης του ελληνικού λαού υπέρ τραπεζών που ο ελληνικός λαός έχει διασώσει ξανά και ξανά και αυτής της διαδικασίας της δημιουργίας μιας ψευτοαγοράς η οποία αυτή τη στιγμή δημιουργεί νέα κέρδη για ξένα funds βασισμένα πάνω στην παραγωγή νέων κόκκινων δανείων. Είναι σαν να έχεις ένα νοσοκομείο που παράγει καρκίνο για να κερδίζουν κάποιοι που πουλάνε φάρμακα για τον καρκίνο. Είναι τραβηγμένο το παράδειγμα αλλά δεν είναι καθόλου τραβηγμένο όσον αφορά στην πραγματικότητα για τους νέους πλειστηριασμούς που έρχονται. Το ΜέΡΑ25 έχει καταθεσει τεχνονρατικά άρτια πρόταση για το τι θα έπρεπε να αντικαταστήσει αυτήν την ψευτοαγορά, την απαράδεκτη αγορά του Ηρακλή, την ονομάζουμε Οδυσσέας, μια δημόσια εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων που θα γίνεται όλο και πιο επίκαιρη καθώς τα κόκκινα δάνεια αυγατεύουν και αυγατεύουν της νέας λιτότητας, της ακρίβειας, όταν ο άλλος δεν μπορεί να πληρώσει τη ΔΕΗ δεν θα πληρώσει το δάνειο, θα κοκκινίσει και θα έχουμε νέο τέτοιο γύρο πλειστηριασμών και αισχροκέρδειας των ολιγαρχών».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο