Γ. Βαρουφάκης: Δεν μπορεί άλλες χώρες της ΕΕ να κάνουν μονομερείς κινήσεις και η ελληνική Κυβέρνηση να λέει «Ναι σε όλα»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Οκτ, 2022

Δήλωση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 για τις εξελίξεις στην διαχείριση της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη και την στάση της ελληνικής Κυβέρνησης

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση συζητάνε για τα θέματα της ενέργειας και μόλις προχθές ο Γερμανός Καγκελάριος ο κ. Όλαφ Σόλτς, κατήργησε με μία ανακοίνωση του την ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί η ανακοίνωση του ότι αυτός θα δώσει 200 δις ευρώ για να προστατέψει την γερμανική βιομηχανία από την αύξηση της τιμής της ενέργειας, αυτή η μονομερής κίνηση του κ. Όλαφ Σόλτς, αποτελεί κατάργηση όχι μόνο της ενιαίας πολιτικής για την ενέργεια, αλλά και της ενιαίας αγοράς. Ουσιαστικά καταργείται η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτή την ανακοίνωση του κ. Όλαφ Σόλτς. Αυτός έκρινε ότι για να προστατέψει την γερμανική βιομηχανία έπρεπε να κάνει αυτή την μονομερή κίνηση, δεν ήρθε η στιγμή η ελληνική Κυβέρνηση να κάνει τη δική της μονομερή κίνηση, να επιβάλει μια ανώτατη τιμή στην ηλεκτρική ενέργεια που να μην ξεπερνάει το μέσο κόστος κάθε μεγαβατώρας συν 5%; Αν το έκανε αυτό σήμερα η ηλεκτρική ενέργεια θα μειωνόταν κατά τουλάχιστον 56% χωρίς να χάνει μάλιστα κανένας παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή είναι η πρόταση του ΜέΡΑ25: δεν μπορεί η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ολλανδία να χρησιμοποιούν το βέτο ή τις μονομερείς κινήσεις και η ελληνική Κυβέρνηση να λέει «ναι σε όλα» εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, της ελληνικής κοινωνίας. Και αφού κάνουμε την μονομερή μας κίνηση κι εμείς, να ψάξουμε μετά να βρούμε τις ευρωπαϊκές λύσεις, ευρωπαϊστές είμαστε, αλλά όχι «Ναι σε όλα» εμείς και μονομερείς κινήσεις αυτοί.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο