Ψηφιακά εγκαίνια του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (mέta)!

News
10 Μάι, 2021

Ψηφιακά εγκαίνια του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού

Για να φανταστούμε τον κόσμο εκ νέου!

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 στις 8 μ.μ. UTC+03

Ελεύθερη συμμετοχή

Μέσα από μια σειρά εντεινόμενων κρίσεων, ο καπιταλισμός έχει ήδη μετατραπεί σε μια δυστοπική, μεταμοντέρνα, υψηλής τεχνολογίας εκδοχή της φεουδαρχίας.

Ο μετακαπιταλισμός είναι συνεπώς ήδη εδώ.

Μέσα από την τέχνη και την έρευνα, το επιχείρημα και την ποίηση, το mέta, το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού, εργάζεται στην κατεύθυνση της ρήξης με ένα δυστοπικό παρόν ώστε να φανταστούμε τον κόσμο εκ νέου, ώστε να αδράξουμε την τρέχουσα ιστορική μας στιγμή και να βοηθήσουμε τα ριζοσπαστικά προοδευτικά κινήματα να βρουν ένα μονοπάτι διαφορετικό από τον αναδυόμενο ζοφερό μετακαπιταλισμό, ένα μονοπάτι προς μια μετακαπιταλιστική συνθήκη που αξίζει τον αγώνα μας και που αξίζει να ζούμε σε αυτήν.

Το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (mέta) συστήνεται στο ευρύ κοινό και τα μέσα ενημέρωσης, παρουσιάζοντας τους στόχους, τις δράσεις και τους ανθρώπους του, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε μία υβριδική εκδήλωση, πλαισιωμένη από καλλιτεχνικά δρώμενα, η οποία θα μεταδοθεί την Πέμπτη 13 Μαϊου από τις 8 έως τις 9 το βράδυ. Το video έναρξης, σε παραγωγή της ομάδας του mέta, σκηνοθεσία και γενική επιμέλεια Βασίλη Κουντούρη και Violet Louise της ομάδας Studio19st, σκηνοθεσία δράσεων του Δημήτρη Ζωγραφάκη και animation του Yokanima (Yorgos Karagiorgos), θα προβάλλεται σε livestream στο κανάλι του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού στο YouTube και στο Facebook.

Την οπτική τους μοιράζονται τα μέλη του Συμβουλευτικού Σώματος του mέta:

Γιάνης Βαρουφάκης (Bουλευτής, Γραμματέας ΜέΡΑ25, καθηγητής Οικονομικών, Πανεπιστήμιο Αθηνών), Μάρι Βελονάκη (Ερευνήτρια Δημιουργικής Ρομποτικής, Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας & εικαστική καλλιτέχνις), Noam Chomsky (Γλωσσολόγος και φιλόσοφος, MIT), Brian Eno (Μουσικός), Antara Haldar (Καθηγήτρια έδρας Εμπειρικών Νομικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο του Cambridge), Srećko Horvat (Φιλόσοφος, συγγραφέας και ακτιβιστής), Νίκος Θεοχαράκης (Kαθηγητής Οικονομικής Θεωρίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών), James K. Galbraith (Οικονομολόγος & καθηγητής Διακυβέρνησης, Πανεπιστήμιο του Austin, Texas), Anish Kapoor (Γλύπτης), Ken Loach (Σκηνοθέτης), Beral Madra (Κριτικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων), Preethi Nallu (Συγγραφέας και ερευνήτρια), Shirin Neshat & Shoja Azari (Κινηματογραφιστές και εικαστικοί καλλιτέχνες), Νίκος Παπαστεργιάδης (Καθηγητής, Σχολή Πολιτισμού και Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης), Paul Tyson (Ερευνητικός εταίρος στις Ανθρωπιστικές Σπουδές, Πανεπιστήμιο του Queensland), Ηλιάνα Φωκιανάκη (Ιδρύτρια & καλλιτεχνική διευθύντρια, State of Concept Athens).

Στις καλλιτεχνικές δράσεις συμμετέχουν:

Η Θεατρική Ομάδα «Αστροναύτες», οι Αγγελική Νικολακάκη και Τίνα Γουρτζή και οι Violet Louise και Βασίλης Κουντούρης της ομάδας Studio19st.

Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου από το θέατρο «Ιλίσια». Συμμετέχουν:

Δανάη Στράτου – Πρόεδρος mέta,
Σίσσυ Βελισσαρίου – Αντιπρόεδρος mέta,
Σωτήρης Μητραλέξης – Ακαδημαϊκός Διευθυντής mέta,
Νίκος Καναρέλης – Πολιτιστικός Διευθυντής mέta.

Συντονίζει ο Κώστας Ράπτης – Υπεύθυνος Επικοινωνίας του mέta.

13 Μαΐου, 2021 20:00 Europe/Athens Ψηφιακά εγκαίνια του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (mέta)! YouTube Live Streaming
Open Map
Μετάβαση στο περιεχόμενο