Νεολαία ΜέΡΑ25: Διαδικτυακή συζήτηση για το νομοσχέδιο Κεραμέως και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

News
02 Φεβ, 2021

Την Τετάρτη 03/02, η Νεολαία ΜέΡΑ25 διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση/συζήτηση με θέμα το επίμαχο νομοσχέδιο Κεραμέως, στις 6μμ. Στο κανάλι του ΜέΡΑ25 στο YouTube.

Η Υπουργός Παιδείας κατέθεσε άγρια μεσάνυχτα στη Βουλή το νομοσχέδιο, το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από όλη την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, το προηγούμενο διάστημα. Ανάμεσα σε όλα αυτά που φέρνει είναι: η ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, η δημιουργία Πειθαρχικών Συμβουλίων, το όριο φοίτησης και η ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Η κ. Κεραμέως φαίνεται πως δηλώνει αμετανόητη αφού προχωρά στην ψήφιση του εν λόγω σχεδίου, αγνοώντας τις μαζικές κινητοποιήσεις και ενώ δεν έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση με τους αρμόδιους υπεύθυνους, συγκεντρώνοντας πολλά αρνητικά σχόλια. Ο πολιτικός χρόνος που κατατίθεται εν μέσω της υγειονομικής κρίσης και κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου για την πανεπιστημιακή κοινότητα, προδίδει τις διαθέσεις της Υπουργού για διεύρυνση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, περαιτέρω πειθάρχηση και καταστολή των φοιτητ(ρι)ών.

Για όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά θα συνομιλήσουμε με τους:

– Σίσσυ Βελισσαρίου, Καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ
– Δημήτρης Δαμίγος, Καθηγητής Σχολής Μεταλλειολόγων Μηχανικών ΕΜΠ
– Κώστας Κανελλόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης
– Κώστας Ντάσκας, Χημικός Μηχανικός & Μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΜέΡΑ25
– Κωνσταντίνος Γαρδέλης, Φοιτητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών & Μέλος Νεολαίας ΜέΡΑ25

Συντονίζει η Μιχαέλα Τσοχαντζή, μαθήτρια Β’ Λυκείου

Το νομοσχέδιο Κεραμέως θα ανατραπεί.

3 Φεβρουαρίου, 2021 18:00 Europe/Athens Νεολαία ΜέΡΑ25: Διαδικτυακή συζήτηση για το νομοσχέδιο Κεραμέως και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία YouTube Live Streaming
Open Map
Μετάβαση στο περιεχόμενο