Εκδήλωση από το μαρτυρικό Κοντομαρί για την Μάχη της Κρήτης και την υποστολή της ναζιστικής σημαίας

News
26 Μάι, 2021

Νεολαία και οι Οργανώσεις Βάσεις Κρήτης του ΜέΡΑ25, από το Μαρτυρικό Κοντομαρί τιμούν τους Αστράτευτους Μαχητές της Μάχης της Κρήτης και τους Πρώτους Παρτιζάνους της Ευρώπης.

Στις 29 Μαΐου 2021, στις 7μμ, η Νεολαία ΜέΡΑ25 και οι Οργανώσεις Βάσης Κρήτης, τιμούν το θρίαμβο των αστράτευτων μαχητών της Μάχης της Κρήτης απέναντι στους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές και θυμούνται την  υποστολή της Σημαίας του Γ’ Ράιχ στην Ακρόπολη, από τους πρώτους παρτιζάνους της Ευρώπης, τους νεαρούς φοιτητές Μανώλη Γλέζο και Απόστολο Σάντα.

80 χρόνια μετά, στο Μαρτυρικό Κοντομαρί, τόπο της πρώτης μαζικής σφαγής αμάχων στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου αποκαλύφθηκε η αποτρόπαια αλήθεια για τον ολοκληρωτικό, φυλετικό πόλεμο του ναζισμού.

Με σεβασμό στην ιστορική αλήθεια, τιμούν όσους αγωνίστηκαν και  αγωνίζονται για αρχές και αξίες, ώστε και η πιο αιματηρή ήττα του λαϊκού παράγοντα να είναι ένα νέο ξεκίνημα για τους αγώνες της επόμενης ημέρας.

Συμμετέχουν:

Σοφία Σακοράφα,
Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής ΜέΡΑ25

Δρ. Γιάννης Σκαλιδάκης,
Διδάσκων Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Σαράντος Θεοδωρόπουλος,
Δικηγόρος – Ιστορικός ερευνητής, Μέλος του ΕΣΔΟΓΕ

Θα προβληθεί βίντεο αφιέρωμα της Νεολαίας του ΜέΡΑ25 για τον Μανώλη Γλέζο και τον Απόστολο Σάντα.

29 Μαΐου, 2021 19:00 Europe/Athens Εκδήλωση από το μαρτυρικό Κοντομαρί για την Μάχη της Κρήτης και την υποστολή της ναζιστικής σημαίας Κοντομαρί, Χανιά
Open Map
Μετάβαση στο περιεχόμενο