Ελπίζουμε η απάντηση της κας Σακελλαροπούλου για την αναπομπή του Ν/Σ για το νερό να μην είναι απλώς τυπική

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Μαρ, 2023

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25, μετά την ψήφιση του κατάφωρα αντισυνταγματικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση του νερού, παρά τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, και στη σκιά των δολοφονικών συνεπειών της ιδιωτικοποίησης των τρένων, κατέθεσε χθες αίτημα αναπομπής του συγκεκριμένου νόμου προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως εκ του Συντάγματος έχει δικαίωμα κι οφείλει να κάνει σε μια τέτοια σκανδαλώδη περίπτωση.

Η κα Σακελλαροπούλου απάντησε αργά το απόγευμα σχετικά, πως θα λάβει υπόψη το αίτημα αυτό των Βουλευτών και των Βουλευτριών του ΜέΡΑ25. Ελπίζουμε η απάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας να μην συνιστά απλώς μια τυπική απάντηση που θα παραπέμψει το εν λόγω πολύ σοβαρό -συνταγματικής τάξης- ζήτημα στις «ελληνικές καλένδες», την ώρα που θα υπογραφεί το ΦΕΚ δημοσίευσης του σχετικού νόμου, κόντρα στην επανειλημμένη αντίθετη κρίση των ανώτατων δικαστών του ΣτΕ.

Το ΜέΡΑ25 δεν είχε ψηφίσει την κα Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακριβώς κόντρα στη λογική των «περιστρεφόμενων θυρών», καθώς αυτή προερχόταν από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ελπίζουμε τώρα πως η κα Πρόεδρος θα προχωρήσει το συγκεκριμένο αίτημα αναπομπής του νόμου της Μητσοτάκης Α.Ε. για την ιδιωτικοποίηση του νερού, τιμώντας το «προηγούμενο μετερίζι» της και τις αποφάσεις που σχετικά εξέδωσαν οι συνάδελφοι της στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο