Ελευθερία Κατσούλη

Candidates
22 Απρ, 2019

Γεννήθηκα το 1976 στο Ηράκλειο της Κρήτης, με καταγωγή από το Αμαριανό Πεδιάδας του Δήμου Μινώα.

Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Ουαλίας (University of Wales Trinity Saint David, Swansea) και είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Μπόρνμουθ (Bournemouth University).

Εργάζομαι στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσιότητας της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής HELLAS-CH στο Ηράκλειο και παλαιότερα ως Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στο ΙΤΕ. Επίσης, εργάστηκα για χρόνια στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) στην Αθήνα.

Ήμουν υποψήφια Νομαρχιακή Σύμβουλος στο Νομό Ηρακλείου με το συνδυασμό Κοινωνία των Πολιτών του ΠΑΣΟΚ το 2002 καθώς και υποψήφια Βουλευτής Νομού Ηρακλείου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝΕΛ) το 2012, από όπου παραιτήθηκα το 2014. Συμμετείχα στον ακομμάτιστο και άμισθο συνδικαλισμό ως Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων του ΙΤΕ (ΣΕΙΤΕ), 2012-2015, και ως Υπεύθυνη Ομάδας Εθελοντισμού του ΣΕΙΤΕ.

Έχω διακρίσεις με πρωτιές στην αντισφαίριση σε επίπεδο Κρήτης και σημαντικές επιδόσεις στην καλαθοσφαίριση με την ομάδα κορασίδων της ΓΕΗ.

Παρακολουθώ μαθήματα Πρακτικής Φιλοσοφίας και Οικονομικά με Δικαιοσύνη στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών (School of Economic Science) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Περαιτέρω, παρακολούθησα σεμινάρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στην Αθήνα:

  • Αποτελεσματική Συμμετοχή των Στελεχών του Δημοσίου σε Συλλογικά Όργανα του Κράτους
  • Ευρωπαϊκή Ένωση: Θεσμικά όργανα και Πολιτικές
  • Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης: Δημοσιονομικό Έλλειμα και Δημόσιο Χρέος,

Με ενδιαφέρον στον ουσιαστικό ακτιβισμό παρακολούθησα σεμινάρια της οργάνωσης «Ένας κόσμος χωρίς πολέμους και Βία» το 2013, μαθήματα του HarvardX με θέμα «Διαβούλευση για την Κοινωνική Αλλαγή/Deliberations for Social Change» το 2016 και συμμετείχα στο συνέδριο “Η ιερή μας Γη / Our sacred earth”, 14th GCGI International Conference, Lucca, Tuscany, Italy, το 2018, που αφορούσε ζητήματα περιβαλλοντικής συνείδησης.

Από το 2017 αρθρογραφώ στο προσωπικό μου ιστολόγιο Liberty’s Sight, www.libertysight.com – Ένα ταξίδι στη γνώση, στην αρετή, στον κόσμο.

Είμαι μέλος του ΜέΡΑ25 από τον Οκτώβριο του 2018.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο