Εκλογές Νεολαία ΜέΡΑ25: Συντονιστής ο Θωμάς Αχταρίδης

Συνεντεύξεις - videos
07 Νοέ, 2020

Το ΜέΡΑ25 οργανώνεται και αποκτά καθημερινά δεσμούς με την κοινωνία. Μετά τις εκλογές της Κεντρικής Επιτροπής, της Πολιτικής Γραμματείας και του Συντονιστή της ΚΕ, ήρθε η σειρά της Νεολαίας του κόμματος να οργανώσει την πρώτη της εκλογική διαδικασία, την εκλογή του Συντονιστή της.

Όλα τα μέλη της Νεολαίας ΜέΡΑ25 είχαν δικαίωμα ψήφου μέσω της ειδικής πλατφόρμας ψηφοφοριών του DiEM25. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και η συμμετοχή άγγιξε το 89%

Μετά από καθολική διαδικτυακή πανελλαδική ψηφοφορία, ο Θωμάς Αχταρίδης, εξελέγη με ποσοστό 81% και αποτελεί επίσημα τον πρώτο εκλεγμένο Συντονιστή της Νεολαίας ΜέΡΑ25.

Λίγα λόγια για τον Θωμά:

Γεννήθηκε το 1998. Έζησε και μεγάλωσε στην Κόρινθο. Από το 2016 ζει μόνιμα στην Αθήνα. Είναι φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Είναι Ιδρυτικό μέλος του ΜέΡΑ25, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του DiEM25 για την Ελλάδα. Ήταν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Κινηματικής Εξόρμησης του ΜέΡΑ25 (ΟΕΣΚΕ, Ιούλιος 2019 – Οκτώβριος 2020), και μέλος της Επιτροπής Καταστατικού του ΜέΡΑ25 (Ιούλιος 2019 – Οκτώβριος 2020).

Ήταν από τους πρώτους μαζί με πολλές/ους συντρόφους, μετά τις εκλογές του 2019, που πήρε την πρωτοβουλία για την οργάνωση της Νεολαίας ΜέΡΑ25. Είναι ενεργό μέλος φοιτητικών και εκπαιδευτικών κινημάτων. Συμμετέχει στο αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό και αντικατασταλτικό κίνημα με ενεργή δράση. Είναι ευαισθητοποιημένος για θέματα δικαιωμάτων και μειονοτήτων. Από τα μαθητικά του χρόνια ανήκει στο χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς με ενεργή συμμετοχή και αρθρογραφία.

Ακολουθεί δήλωσή του για το αποτέλεσμα:

Ευχαριστώ από καρδιάς, όλες και όλους, τις συντρόφισσες και τους συντρόφους, που με τίμησαν με την ψήφο τους στην πρώτη εκλογική διαδικασία για τη Νεολαία ΜέΡΑ25. Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε καταφέραμε και ξεπεράσαμε κάθε εμπόδιο και μπορέσαμε και κάναμε ένα πρώτο μικρό αλλά πολύ σημαντικό βήμα για την καλύτερη οργάνωσή μας.

Σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να αφουγκραστούμε τις αγωνίες και τα προβλήματα που συναντούν οι νέοι στην καθημερινότητα τους. Να συνομιλήσουμε με μαθητές/τριες που τις δύσκολες αυτές ώρες καλούνται να επιδείξουν μεγάλες ικανότητες χωρίς καμία στήριξη από την πολιτεία. Να έρθουμε σε επαφή με νέες/ους που πασχίζουν να επιβιώσουν στον εργασιακό μεσαίωνα της κοινωνικής πραγματικότητας.

Οραματιζόμαστε μια Νεολαία πρωτοπόρα και ενεργή στα κοινωνικά κινήματα, παλεύοντας και διεκδικώντας για τους πολλούς και τους αδύναμους. Πιστεύουμε πως μόνο μέσα από ένα ισχυρό και μαζικό νεολαιίστικο κίνημα μπορούμε να πετύχουμε μεγάλες ανατροπές για το μέλλον της χώρας και του ελληνικού λαού.

Το επόμενο διάστημα, θα βάλουμε μπροστά με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα την πανελλαδική δικτύωση της Νεολαίας και τον καλύτερο συντονισμό των ομάδων βάσης. Στόχος μας, είτε με φυσική παρουσία (εάν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες), είτε ψηφιακά, να οργανώσουμε στον επόμενο χρόνο, την 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για να χαραχθούν οι πολιτικοί στόχοι και τα προτάγματα της Νεολαίας και να ολοκληρωθεί η οργανωτική συγκρότηση μας.

Μάθετε περισσότερα για τη Νεολαία ΜέΡΑ25:

facebook.com/mera25youth
twitter.com/mera25youth
instagram.com/mera25_neolaia

E-mail: [email protected]

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο