Έκκληση – Προειδοποίηση του ΜέΡΑ25 στον Πρωθυπουργό για τα Περιοριστικά Μέτρα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Νοέ, 2020

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Την πρώτη φορά που αποφασίσατε να επιβάλετε καραντίνα σας στηρίξαμε, αλλά και σας προειδοποιήσαμε να χρησιμοποιήσετε το δίμηνο εκείνο, ώστε να προετοιμάσετε την έξοδο από την καραντίνα, μέσω τριών βασικών μέτρων:

1. Καθιέρωση πραγματικά δημόσιου συστήματος μαζικών τεστ, με σκοπό να ελέγχεται δωρεάν όλος ο πληθυσμός (όπως στη Γερμανία,  στην Κίνα, στην Ν. Κορέα και τώρα στη Σλοβακία)

2. Άμεση πρόσληψη 7000 μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ

3. Άμεση επίταξη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των ιδιωτικών κλινικών και ενσωμάτωσή τους, για όσο κρατά η πανδημία, στο ΕΣΥ (χωρίς βέβαια τις σκανδαλώδεις αποζημιώσεις που καταβάλλει το κράτος σήμερα).

Αποτύχατε παταγωδώς και στα τρία, με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη να είναι ήδη σε καραντίνα και η Αθήνα ένα βήμα πριν. Αν δεν προχωρήσετε στα τρία αυτά βασικά μέτρα, έστω και τώρα, η νέα καραντίνα θα αποτύχει όπως η προηγούμενη.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το ΜέΡΑ25 σας απευθύνει έκκληση και σας προειδοποιεί

Αν στην ανακοίνωση για τα νέα περιοριστικά μέτρα για την Αττική, την οποία ετοιμάζετε να κάνετε αύριο, δεν περιλάβετε άμεση δέσμευση υλοποίησης των τριών πιο πάνω βασικών μέτρων, θα καταλήξετε απλός συνεργός στην υπονόμευση της δημόσιας υγείας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο