Ε.Μ. Έντμαν: Κυβέρνηση του «Μένουμε Ευρώπη» για να φτωχοποιήσουμε τους πολλούς αλλά του «Όχι στην Ε.Ε.» όταν θίγονται τα συμφέροντα των λίγων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Μαρ, 2023

Η κυβέρνηση της ΝΔ “μένει Ευρώπη” για να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα και να ξεσπιτώσει τον λαό προς όφελος των αρπακτικών funds, αλλά καταγγέλλει την ΕΕ όταν θίγονται τα συμφέροντα της ολιγαρχίας ή υπονομεύεται η πλασματική πραγματικότητα που προσπαθεί να δημιουργήσει.

Στο “επαναστατικό” βέτο που άσκησε ο πρωθυπουργός στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να διαφυλάξει το δικαίωμα των Ελλήνων ολιγαρχών να διακινούν το αιματοβαμμένο ρωσικό πετρέλαιο, έρχεται να προστεθεί η επιστολή του κ. Γεραπετρίτη προς την επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για την διερεύνηση της κατάστασης του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Η επιτροπή, η οποία έφτασε σήμερα στη Αθήνα, είχε συσταθεί τον Μάιο του 2022 ως αντίδραση στο σκάνδαλο των υποκλοπών και έκτοτε έχει ασχοληθεί και με την υποβάθμιση της ελευθερίας του τύπου στη χώρα μας. Γενικά, τόσο η θεματολογία της επιτροπής όσο και η απάντηση της κυβέρνησης (που προσπαθεί διακαώς να εμποδίσει το έργο της επιτροπής για μήνες) αλλά και η επιστολή του κ. Γεραπετρίτη, θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν πρακτικές της Ουγγαρίας του κ. Ορμπάν.

Στην ντροπιαστική ή κατάπτυστη επιστολή του, ο κ. Γεραπετρίτης καταγγέλλει την επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από ευρωβουλευτές όλων των ευρωπαϊκών κομμάτων, για προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά θέματα ενός κράτους-μέλους της ΕΕ. Βέβαια, με τι πολιτικό πρόσημο και με ποια ατζέντα μπορεί να παρεμβαίνει μια υπερκομματική επιτροπή, στην οποία περιλαμβάνετε και μέλος από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του οποίου είναι μέλος η ΝΔ, είναι κάτι που μόνο ο κ. Γεραπετρίτης ξέρει.

Συγχρόνως, ο πρωθυπουργός της απολύτως αποσυντονισμένης κυβέρνησης καλωσορίζει την πρόταση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για βοήθεια στον τομέα της τεχνογνωσίας, μέσω επιτροπής εμπειρογνωμόνων οι οποίοι θα έρθουν στην Αθήνα για να μας δώσουν τα φώτα τους. Δηλαδή ναι στους τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά όχι στους δημοκράτες του ευρωκοινοβουλίου. Δε μας λείπει όμως η τεχνογνωσία της Ευρώπης: μας λείπουν οι οικονομικοί πόροι για να μπορέσουμε να την υλοποιήσουμε. Οικονομικοί πόροι τους οποίους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν κυνικά περάσει σε ιδιώτες, μονιμοποιώντας την απαξίωση και την υποεπένδυση στις ελληνικές υποδομές.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που τόσο κόπτεται να βοηθήσει την χώρα μας, είχε παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την κατάσταση των ελληνικών σιδηρόδρομων. Φαίνεται ότι η Επιτροπή δεν νιώθει ότι οι πολιτικές ιδιωτικοποίησης και λιτότητας έχουν κάτι να κάνουν με αυτή τη κατάσταση.

Ευχαριστούμε πολύ, λοιπόν, την κ. φον ντερ Λάιεν για την προσφορά της για βοήθεια, αλλά δεν την θέλουμε. Προσπαθούμε ακόμα να συνέλθουμε από την τελευταία φορά που μας “βοήθησαν”.

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Έρικ Μιλτιάδη Έντμαν

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο