Ε. Έντμαν: Κανένα μνημονιακό κόμμα δεν θα βάλει τα εθνικά συμφέροντα πάνω από τις προσταγές του Βερολίνου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Μάι, 2023

Ο κ. Σκέρτσος, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, χαρακτήρισε παρωχημένο το ζήτημα των Γερμανικών οφειλών και ζήτησε από τον Ελληνικό λαό να το ξεχάσει και “να προχωρήσει μπροστά”.

Δεν μας κάνει καμία εντύπωση ότι ο εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης απολύτως υποταγμένης στα συμφέροντα της γερμανικής -όπως και της ελληνικής- ολιγαρχίας, είναι πρόθυμος να υπονομεύσει τους αγώνες δεκαετιών αυτού του λαού προκειμένου να δώσει διαπιστευτήρια στους δανειστές τους οποίους υπηρετεί. Εξάλλου, υπάρχει λόγος που οι γερμανοτσολιάδες της κατοχής βρήκαν φιλόξενη πολιτική έκφραση στην παράταξη του.

Από την άλλη έχουμε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, που αυτοπαρουσιάζεται ως υπερασπιστής του αγώνα για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας έφτασε μέχρι το Βερολίνο προεκλογικά για να ζητήσει το χρίσμα του καγκελάριου Σολτς για τη πρωθυπουργία της χώρας. Το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων το συζήτησε με τον κ. Σολτς, ή ανάλωσε όλο του το χρόνο στο να τον διαβεβαιώνει ότι δε θα αγγίξει τα κόκκινα δάνεια, το χρηματιστήριο ενεργείας, το Υπερταμείο και τις υπόλοιπες καταστροφικές πολιτικές που υποστήριξε η Γερμανία μέσω της Τρόικας;

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Έρικ Μιλτιάδη Έντμαν

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο