Δίνει κι εύσημα κιόλας η κ. Λαγκάρντ στην Κυβέρνηση που δανείζεται από αυτήν για να τα δίνει στον κ. Μυτιληναίο και τους λοιπούς ολιγάρχες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Μάι, 2022

Διαβάζουμε στις «διαρροές» προφανώς του Μαξίμου προς τον Τύπο, ότι δήθεν η κ. Λαγκάρντ έδωσε εύσημα στην Κυβέρνηση για την απόφαση της να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας.

Δεν θα σταθούμε μόνο στο γεγονός ότι η χιλιό-εξαγγελμένη αυτή απόφαση ακόμα ψάχνει τον δρόμο προς την εφαρμογή της.

Ούτε στο ότι η ντροπολογία που έφερε η Κυβέρνηση για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία λέει πως θα πάρει την τιμή, θα δει το μέσο κόστος, θα βρει τη διαφορά και μετά θα αρχίσει να αναθεωρεί πράγματα από τη διαφορά και ό,τι μείνει θα το φορολογήσει. Ενώ αυτός που θα αποφασίσει ποιο κομμάτι της διαφοράς τιμής-μέσου κόστους θα αφαιρεθεί είναι ο Υπουργός, άρα οι ίδιοι οι κύριοι Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Μυτιληναίος, Περιστέρης μαζί με την CVC!

Θα σταθούμε, όμως, στο ότι ο δανειστής της Κυβέρνησης, η κ. Λαγκάρντ δηλαδή, από την οποία η Μητσοτάκης Α.Ε. δανείζεται για να τα δίνει στον κ. Μυτιληναίο και τους λοιπούς ολιγάρχες, δίνει κι εύσημα κιόλας στην Κυβέρνηση, ενώ έχει το θράσος να μας λέει πως τέτοιες πολιτικές στηρίζουν τους πολίτες!

Όχι, οι μόνοι που στηρίζονται διαχρονικά και με συνέπεια και σε αυτήν την κρίση, την ενεργειακή, είναι τα παράσιτα της κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας και γι’ αυτούς φροντίζει και ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Λαγκάρντ που αλληλό-παινεύονται κιόλας για τις φοβερές τους αυτές ευεργεσίες!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο