Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ένα μαστίγιο μεταμφιεσμένο σε καρότο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Οκτ, 2020

Αν περίμενε κανείς να ακούσει από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση επιτέλους αποφάσισε να σοβαρευτεί στον πόλεμο κατά της πανδημίας, σίγουρα θα απογοητεύτηκε.

Αντί της ανακοίνωσης των απολύτως απαραίτητων και εγκληματικά καθυστερημένων μέτρων ενίσχυσης του προσωπικού υγείας και «αποσαρδελοποίησης» των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ο Πρωθυπουργός έβαλε στον κάδρο μονάχα τη νεολαία και τις συνήθειές της. Ο λόγος προφανής και διάφανος. Με το πρόσχημα του κορωνοϊού να πατάξει τη μόνη νόσο που απασχολεί την κυβέρνηση: αυτή της υπεύθυνης ανυπακοής, που οδήγησε στο κύμα των καταλήψεων που σαν αίτημα έχουν αυτό που αμελεί η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη: Αποτελεσματικά. Μέτρα. Κατά. Του. Κορωνοϊού.

Τα σπασμωδικά, ανακόλουθα και γι αυτό αναποτελεσματικά μέτρα στα οποία επιμένει η κυβέρνηση έχουν ήδη ένα ανθρώπινο κόστος που είναι αδύνατο να υπολογιστεί. Γιατί χτυπάει αυτούς κυρίως που η συγκεκριμένη κυβέρνηση, με τη συγκεκριμένη ιδεολογία της, φροντίζει να μένουν αόρατοι.

Οι άστεγοι, οι πρόσφυγες, οι ηλικιωμένοι, όσοι δεν έχουν την επιλογή και τα μέσα να οχυρωθούν κατά το δοκούν, που αναγκαστικά συνωστίζονται κάτω από ούτως ή άλλως απάνθρωπες συνθήκες, είναι οι μεγάλοι χαμένοι της μάχης . Οι παρίες που δεν επηρεάζονται από το τι ώρα θα κλείνουν τα μπαρ και που δεν έχουν την πολυτέλεια της εργασίας με τηλεδιάσκεψη, γιατί πολύ απλά δεν έχουν εργασία, όπως δεν έχουν ισότιμη πρόσβαση στις παροχές υγείας.

Αντί να αντιμετωπίσει όλα αυτά, ο κύριος Μητσοτάκης προσπαθεί «προληπτικά» όπως ο ίδιος αρέσκεται να λέει, να αδρανοποιήσει τη νεολαία. Με το καρότο του καλοπιάσματος να κρύβει το μαστίγιο του καταναγκαστικού μαντρώματός τους.

Η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη δίνει σε όλα τα μέτωπα, το λάθος πόλεμο. Οδηγεί όμως έτσι σε Βατερλώ ολόκληρη τη χώρα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο