Δανάη Στράτου

Candidates
23 Απρ, 2019

http://www.danaestratou.com/web/

Η Δανάη Στράτου είναι γλύπτρια. Μέσα από το έργο της πραγματεύεται σύγχρονα ζητήματα όπως η μετανάστευση, η ζωή στις σύγχρονες πόλεις, το περιβάλλον και η σχέση τέχνης και πολιτικής. Στο πλαίσιο της δουλειάς της έχει ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης γνωρίζοντας έτσι τον κόσμο.Το 2010 ίδρυσε την μη κερδοσκοπική εταιρία Vital Space, μια παγκόσμια διεπιστημονική πλατφόρμα που ασχολείται με σύγχρονα θέματα τέχνης και πολιτικής. Πρόσφατα με δική της πρωτοβουλία ιδρύθηκε το DiEM Voice, η καλλιτεχνική πλατφόρμα του πανευρωπαϊκού μας κινήματος DiEM25, που στοχεύει στην ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ τέχνης και πολιτικής σε ευρύτερο επίπεδο. Σπούδασε γλυπτική στο Central Saint Martins, University of the Arts, στο Λονδίνο και έχει διδάξει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Κατεβαίνει ως υποψήφια επειδή θεωρεί πως στη συγκυρία αυτής της κοινωνικοπολιτικής και οικονομικής κρίσης που όλοι οι Έλληνες βιώνουμε τη τελευταία δεκαετία δεν μπορούμε πια να εμπιστευόμαστε τη ζωή μας, τη χώρα μας και τη δημοκρατία μας στους πολιτικούς που μας έφεραν ως εδώ. Οι πρακτικές λιτότητας τις οποίες μας επιβάλλουν την τελευταία δεκαετία ερημοποιούν τη χώρα καθώς καθημερινά εκατοντάδες νέοι μεταναστεύουν και αφαιρείται έτσι η ελπίδα για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και των επόμενων γενιών.

Έχει την πεποίθηση πως “εμείς οι πολίτες πρέπει όλοι μαζί να δράσουμε και να αντιδράσουμε σε μια εποχή όπου κινδυνεύουν τα βασικά αγαθά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη που καθημερινά βλέπουμε να αποδομείται όλο και περισσότερο”.

Πιστεύει πως το πρόγραμμα και οι προτάσεις του ΜέΡΑ25 είναι οι μόνες που έχουν λογική και μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα ώστε να ανακουφιστεί η κοινωνία και να έρθει πάλι η ελπίδα στη χώρα μας. Είναι λοιπόν απαραίτητο να ακουστεί η φωνή του ΜέΡΑ25 τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο όσο και στο Εθνικό κοινοβούλιο έτσι ώστε να αλλάξει ο διάλογος που μέχρι τώρα κυριαρχεί.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο