Μπάχαλο με κίνδυνο για νέους θανάτους στον σιδηρόδρομο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Νοέ, 2023

Για μια ακόμη φορά το μπάχαλο με το σιδηροδρομικό δίκτυο και την λειτουργία του από την Hellenic Train Α.Ε. είναι στο προσκήνιο, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα.

  • Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 22/11, στην Πάτρα, στη διασταύρωση της οδού Γούναρη με τη λεωφόρο Όθωνος – Αμαλίας, σημειώθηκε μερικός εκτροχιασμός συρμού του Προαστιακού, στον οποίο επέβαιναν περίπου 70 επιβάτες.
  • Την Πέμπτη 23/11 σε δρομολόγιο του Προαστιακού, ο συρμός μπήκε σε λάθος ράγες, με αποτέλεσμα αντί για το Αεροδρόμιο που ήταν ο προορισμός του, να πάει στην άλλη πλευρά της Αθήνας και να φτάσει στα… Άνω Λιόσια! Ο οδηγός μπήκε σε λάθος ράγες και ευτυχώς δεν έγινε κάποια σύγκρουση με άλλη αμαξοστοιχία που θα βρισκόταν στις ίδιες γραμμές. Σαν να μην έφτανε αυτό εκδόθηκε ηχητική ανακοίνωση ότι το ίδιο τρένο θα αναχωρήσει ξανά, προκειμένου να μεταβεί όπως εξαρχής έπρεπε, στο σταθμό του Αεροδρομίου. Οι πολίτες επιβιβάστηκαν, όμως ο συρμός δεν ξεκινούσε. Μετά από λίγο βγήκε νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες έπρεπε να αποβιβαστούν από τον συρμό και να μεταβούν στην απέναντι αποβάθρα, γιατί θα ερχόταν να τους περισυλλέξει άλλη αμαξοστοιχία.
  • Την Πέμπτη 23/11 παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα στην τηλεδιοίκηση στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ).

Δυστυχώς όλη η ιστορία μέχρι την ιδιωτικοποίηση τελικά του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας μας, από τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Ν.Δ., όχι μόνο δεν βελτίωσε την κατάσταση, όπως υπόσχονταν οι εκάστοτε κυβερνώντες, αλλά αντιθέτως οδηγηθήκαμε σε βαθύ πένθος. Το ΜέΡΑ25 έχει επανειλημμένα θέσει το θέμα της διαχείρισης και της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας μας, πριν και μετά το θανατηφόρο δυστύχημα των Τεμπών που στοίχισε τις ζωές τόσων συνανθρώπων μας.

Η δημόσια συγκοινωνία, ο δημόσιος έλεγχός της, η ασφαλής μετακίνηση των επιβατών, η εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας, οι υποδομές, τα μέσα, η στελέχωση και οι ορθά καταρτισμένοι υπάλληλοι είναι οι προτεραιότητές μας.

Με την κυριαρχία του κεφαλαίου και τις ιδιωτικοποιήσεις, με την αυθαιρεσία χωρίς τον έλεγχο του δημοσίου μετράμε θύματα.

Δικαίωση για τα Τέμπη.

Υπάρχουν ευθύνες. Υπάρχει και εναλλακτική. Υπάρχει το ΜέΡα25.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο