Από το Σχιστό μέχρι τη Βόρεια Εύβοια, ο αγώνας μας για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων είναι ανυποχώρητος

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Νοέ, 2021

Αύριο στις 11 το πρωί συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη μας μαζί με τους κατοίκους και τον δήμο του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας στο Σχιστό για τα σκουπίδια, ώστε να μην παραμείνουν οι γειτονιές της περιοχής η «πίσω αυτή της Αττικής» και στη 1:00 στο Σύνταγμα διαδηλώνουμε μαζί με τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας, αλλά και τους νέους και τις νέες για την παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Γλασκόβη.

Χθες ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο ίδιος στη Σύνοδο της Γλασκόβης και το κόστος αυτών των δεσμεύσεων, με τον κ. Μητσοτάκη ωστόσο να επιλέγει ήδη να μην απαντήσει την επόμενη εβδομάδα στην ερώτηση του Γιάνη Βαρουφάκη.

Μπορεί λοιπόν ο Πρωθυπουργός να δεσμεύτηκε στον ΟΗΕ για μια σειρά από ζητήματα πράσινης μετάβασης με τεράστιο κόστος, αλλά αποφεύγει να δεσμευτεί ενώπιον του ελληνικού Κοινοβουλίου για τον μόνο τρόπο να μην πέσει πάλι στα λαϊκά στρώματα το κόστος αυτό, την εισαγωγή δηλαδή άμεσα ενός σημαντικού φόρου CO2, με σαφές χρονοδιάγραμμα για την μεγάλη σταδιακή αύξησή του μέχρι το 2030.

Ενός μεγάλου φόρου σε όσα καταστρέφουν το περιβάλλον, του οποίου όμως τα έσοδα δεν θα παρακρατούνται από το κράτος, αλλά θα αναδιανέμονται εξ ολοκλήρου και απευθείας στους φτωχότερους πολίτες;

Θα προβλέπει έναν τέτοιο Περιβαλλοντικό Αναδιανεμητικό Φόρο (ΠΑΦ) ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2022 κε Πρωθυπουργέ;

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο