Απαράδεκτη η εισβολή των ΜΑΤ στο ΕΜΠ – Στηρίζουμε τους αγώνες της φοιτητικής κοινότητας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Ιαν, 2024
Η Κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια με καταστολή. Καταγγέλλουμε την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο ΕΜΠ. Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.
Η φοιτητική κοινότητα δίνει έναν τεράστιο αγώνα για να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν παιδεία, κόντρα στα σχέδια Πιερρακάκη για απελευθέρωση της αγοράς των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Οι σημερινές εικόνες στο Πολυτεχνείο φανερώνουν ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση για συζήτηση.
Από την προηγούμενη εβδομάδα οι φοιτητικοί σύλλογοι όλης της χώρας προχώρησαν σε συλλογικές διαδικασίες με συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και καταλήψεις των σχολών, προκειμένου να ανατραπεί η σκέψη να έρθει το νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, κατά παράβαση του Συντάγματος. Η σημερινή εισβολή αστυνομικών των ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, και η χρήση χημικών απέναντι σε φοιτητ(ρι)ές οξύνει το τεταμένο κλίμα των ημερών.
Ως ΜέΡΑ25 απαιτούμε την απομάκρυνση της Αστυνομίας από το χώρο του Πανεπιστημίου. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις των αγώνα της ακαδημαϊκής κοινότητας για Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο Πιερρακάκη δεν θα περάσει.
Καλούμε όλες και όλους, την ερχόμενη Πέμπτη στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στα Προπύλαια.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο