Αντίο Θάνο

Συνεντεύξεις - videos
30 Δεκ, 2019

Το 2019 τελειώνει αφήνοντας πίσω του έναν δυσάρεστο απόηχο: την απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου. Ο Θάνος Μικρούτσικος μας άφησε παρακαταθήκη τις μελωδίες του, αλλά όχι μόνο – ο δημιουργός αποτέλεσε ένα υπόδειγμα καλλιτέχνη, ενώ το πολιτικό του ήθος ήταν τέτοιο που έκανε τη σαφή στράτευσή του να είναι σεβαστή ακόμα κι από τους αντιπάλους.

Τον αποχαιρέτησαν οι μελωδίες από τα ίδια του τα τραγούδια, αυθόρμητα ερχόμενα σε χείλη, ανεβασμένα σε social media και αναμεταδιδόμενα από ραδιόφωνα, με το άκουσμα της είδησης του θανάτου του, ενώ τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία πλήθος κόσμου που αψήφησε την κακοκαιρία για να πει το τελευταίο αντίο κι ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ήταν εκεί με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου και αποχαιρέτησε το μεγάλο συνθέτη με αυτά τα λόγια: “Σήμερα αποχαιρετήσαμε έναν σπάνιο για την βαρβαρότητα των καιρών οικουμενικό άνθρωπο. Έναν παγκόσμιo δημιουργό. Έναν φίλο που, ευτυχώς, δεν έπαψε να είναι “επικίνδυνος”, θυμίζοντας στους λαούς ότι “έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη. Είτε κόκκινη από ζωή είτε κόκκινη από θάνατο”.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο