Ανακοίνωση/κάλεσμα: Να κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα-Κολαστήριο της Ομόνοιας. (Δευτέρα 24/10, Προπύλαια, 7μμ)

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Οκτ, 2022

Η κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την κατάθεση της 19χρονης που βιάστηκε μέσα στο ΑΤ Ομονοίας από 2 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Παρά την μαρτυρία της γυναίκας, και παρά το θάρρος που βρήκε να το καταγγείλει δημόσια, οι αστυνομικοί αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Το κράτος άλλη μια φορά επιχειρεί να προστατέψει τους βιαστές και να αφήσει εκτεθειμένη την 19χρονη να κακοποιείται διαδικτυακά από μισογυνικά και εμετικά σχόλια. Ήρθε η στιγμή να υψώσουμε τοίχος αλληλεγγύης σε κάθε κακοποιημένη γυναίκα και να προστατέψουμε τα θύματα.

Το ΑΤ-Κολαστήριο στην Ομόνοια, που έχει κατηγορηθεί δεκάδες φορές στο παρελθόν για ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δολοφονίες, κυκλώματα εκμετάλλευσης γυναικών και πολλά ακόμη, ήρθε η ώρα να σφραγιστεί και να κλείσει.

Η μόνη ουσιαστική πολιτική λύση είναι να μετατραπεί σε χώρο προστασίας μεταναστών, προσφύγων, αστέγων, ανήλικων απροστάτευτων παιδιών και κακοποιημένων γυναικών.

Απαιτούμε να προστατευτεί η 19χρονη και να της παρασχεθεί ψυχολογική και οικονομική κάλυψη και βοήθεια. Απαιτούμε να σταματήσει το Κράτος να καλύπτει βιαστές και να ρίχνει στα μαλακά αστυνομικούς, όταν αυτοί εγκληματούν.

Καλούμε όλες και όλους, την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις 7:00μ.μ. στα Προπύλαια, στην διαδήλωση προς το Αστυνομικό Τμήμα-Κολαστήριο της Ομονοίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο