Αλληλεγγύη στη 12χρονη και στη μητέρα της – Παρασκευή 29/3 στο ΜΟΔ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Μαρ, 2024

Με ανησυχία και απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι η δικαιοσύνη, αντί να αποτελεί ασπίδα προστασίας για τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας, έχει μετατραπεί σε ένα τοξικό πεδίο ανομίας και αδικίας. Η πρόσφατη εισαγγελική πρόταση που αθωώνει τον παιδοβιαστή μαστροπό Μίχο είναι άλλο ένα περιστατικό αυτής της άθλιας πραγματικότητας.

Η αθωότητα της μητέρας μιας 12χρονης και η ενοχή του Μίχου, όπως επιβεβαιώθηκε και από τα λόγια της ίδιας της κοπέλας στην τελευταία εκδήλωση της “Επιτροπής Αλληλεγγύης στη 12χρονη”, αποτελούν αναμφισβήτητα στοιχεία που δείχνουν την ανάγκη για δικαιοσύνη και δράση.

Τα λόγια της 12χρονης είναι μια καταγγελία, μία φωνή από το σκοτάδι της αδικίας. Η ανάγκη να ακουστεί και να προστατευθεί απαιτεί δράση. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι κρίσιμο να σταθούμε ενωμένοι ενάντια στην αδικία και να διασφαλίσουμε ότι οι φωνές των θυμάτων ακούγονται και απαντώνται. Καλούμε όλες και όλους να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας για να διεκδικήσουμε μια κοινωνία που προστατεύει κάθε της μέλος και καταπολεμά την ανισότητα και την ανομία οπουδήποτε και αν εμφανίζεται.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην 12χρονη και σε όλα τα παιδιά που αναγκάζονται να ζήσουν με το φόβο και την τραγωδία του παιδικού εγκλήματος. Απαιτούμε δικαιοσύνη για όλα τα θύματα και τιμωρία για τους ένοχους. Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι το φως που διώχνει το σκοτάδι της αδικίας και του φόβου.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε, και είναι καθήκον μας να μην αδιαφορούμε. Κάθε παιδί που υφίσταται κακοποίηση αξίζει τη φωνή μας και την προστασία μας. Στηρίζουμε τα θύματα, καταγγέλλουμε τους δράστες και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία όπου η δικαιοσύνη είναι πραγματικότητα για όλους, όχι προνόμιο λίγων.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, στηρίζουμε πλήρως την κινητοποίηση για τα δικαιώματα της 12χρονης και της οικογένειάς της, την Παρασκευή 29/3, στις 9:00 π.μ., στο ΜΟΔ (Κυρίλλου Λουκάρεως 14, κτήριο του Εφετείου Αθηνών), όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Απαιτούμε τη διασφάλιση της δικαιοσύνης και την αποφυλάκιση της μητέρας της 12χρονης.

Δεν πρέπει να υπάρξει καμία συγκάλυψη σε κυκλώματα τράφικινγκ και σε παιδοβιαστές.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο