Νεολαία ΜέΡΑ25: Η Κυβέρνηση στοχοποιεί τους ελεύθερους χώρους και τη νέα γενιά, για να δικαιολογήσει την δική της ανεπάρκεια

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Απρ, 2021

Η Κυβέρνηση αφού απέτυχε στην διαχείριση της πανδημίας και επέλεξε να μην ενισχύσει το εθνικό σύστημα υγείας, χωρίς να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, σε άνοιγμα μονάδων εντατικής θεραπείας και δημιουργία μαζικών τεστ. Έστρεψε όλη την επικοινωνιακή προπαγάνδα στην ατομική ευθύνη, φορτώνοντας τους πολίτες με τύψεις για τη διασπορά, που η ίδια δεν έλεγξε.

Τις τελευταίες ημέρες, προσπαθεί να δημιουργήσει και να εντείνει το αφήγημα για εξάπλωση του ιικού φορτίου, στοχοποιώντας τους νέους και τις νέες, με τα γνωστά επιχειρήματα, πως γεμίζουν τις πλατείες, για να δικαιολογήσει την δική της ανεπάρκεια. Ενώ βρισκόμαστε για πάνω από 13 -δεκατρεις- μήνες, με ένα διάλειμμα για την τουριστική περίοδο, -που τώρα ξανά ανοίγει χωρίς υγειονομικά μέτρα-, σε αυστηρό και σκληρό lockdown, από τα πιο παράλογα στην Ευρώπη. Αφού όρισε η Κυβέρνηση ποιες ώρες θα βγαίνουμε από το σπίτι (βραδινή απαγόρευση), αφού δοκιμάζει να ορίσει και πόσες ώρες θα δουλεύουμε κάθε μέρα (νέο νομοσχέδιο Χατζηδάκη), αφού έλεγξε ποιους δήμους επισκεπτόμαστε (απαγόρευση διαδημοτικής και διαπεριφερειακής μετακίνησης). Τώρα θα αποφασίσει, η Κυβέρνηση, και σε ποιες πλατείες και σε ποια πάρκα θα ξεφεύγει ο κόσμος.

Από την Παρασκευή 16/4, η πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, βρίσκεται κάτω από αστυνομικό κλοιό, αφού εγκατέστησαν την διμοιρία ΟΔΟΣ να φυλάει τα παγκάκια -μη και κάτσει κόσμος-. Ενώ όλες οι γνωστές, μεγάλες πλατείες της Αθήνας, κυρίως, βρίσκονται πρώτο θέμα στα παράθυρα των τηλεοράσεων για τα “πάρτυ” που φιλοξενούν.

Απαιτούμε ακόμη και τώρα, η Κυβέρνηση να οργανώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επαναλειτουργίας της οικονομίας, με άνοιγμα των καταστημάτων εμπορίου, με άνοιγμα των Πανεπιστημίων και των σχολικών τάξεων, με τους ίδιους όρους που λειτουργούσαν τα σούπερ μάρκετ, μέχρι πρότινος. Δημιουργώντας παράλληλα ένα δημόσιο σύστημα εμβολιασμών, και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων μέσω μαζικών τεστ.

Να σταματήσει να επιτίθεται στη νέα γενιά, που έχει υπομείνει τόσα δεινά τον τελευταίο χρόνο, και να αφήσει ελεύθερους όλους τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμοι στην κοινωνία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο