Τομέας Δικαιοσύνης: Η Δικαιοσύνη έπραξε το καθήκον της, το πολιτικό σύστημα όμως;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Οκτ, 2020

Η Δικαιοσύνη για άλλη μία φορά στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων, θέτοντας φραγμό σε πράξεις και πρακτικές που παρέπεμπαν σε άλλες σκοτεινές εποχές της ανθρώπινης ιστορίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η Δικαιοσύνη έπραξε στο ακέραιο το καθήκον της, το πολιτικό σύστημα όμως; Αυτό ειδικά που δεν είναι αθώο, ούτε για την εμφάνιση του ναζιστικού  φαινομένου, ούτε για την εργαλειοποίησή του, όταν απέκτησε ψήφο στη  Βουλή.

Είναι το ίδιο σύστημα, που παρατηρούσε άφωνο και σε πλήρη αδράνεια την προκλητική βία, τις ύβρεις και την καταρράκωση κάθε έννοιας δικαίου από “τυχάρπαστους”, που αναδύθηκαν από το κύμα του λαϊκισμού, που διογκώθηκε στη χώρα μας την περίοδο των Μνημονίων. Όμως, αν το πολιτικό σύστημα συνεχίσει στα ίδια πεπατημένα μονοπάτια,  τότε φοβούμαστε, ότι η δικαστική αυτή απόφαση θα μείνει “ορφανή”, χωρίς στήριξη και, κυρίως, χωρίς συνέχεια.

Η Χρυσή Αυγή εστερήθη με νόμο την κρατική ενίσχυση τα επτά (7)  τελευταία χρόνια (υπ’αριθμ.518/2015 απόφαση Ολ ΣΤΕ). Προτείνουμε από το ποσό αυτό να δοθεί ανάλογη χρηματική αποζημίωση στα  θύματα της Χρυσής Αυγής και στις οικογένειες των θυμάτων.

Θα είναι μία πράξη δικαιοσύνης και δικαίωσης. Το οφείλει η πολιτεία, το οφείλουμε όλοι μας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο