17 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη, η αστυνομία ξανακάνει το άσπρο μαύρο!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Δεκ, 2025
Ανακοίνωση της Νεολαίας ΜέΡΑ25:

Το Σάββατο χιλιάδες νέοι και νέες, αγωνιστές και αγωνίστριες κατέβηκαν στον δρόμο σε όλη την χώρα για να συμμετάσχουν στις πορείες μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και τη λαϊκή και νεολαιίστικη εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Πρόκειται για διαδηλώσεις και εκδηλώσεις μνήμης οι οποίες χαρακτηρίζονταν από τον ειρηνικό χαρακτήρα τους, όπως πάντα.

Αυτό όμως σύμφωνα με την αστυνομία δεν ισχύει. Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας, προχωρώντας σε αναίτιους και αδιάκριτους ελέγχους από το πρωί της 6ης Δεκέμβρη. Η αυθάδειά της ΕΛ.ΑΣ συνεχίστηκε το απόγευμα καθώς διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν το μνημείο του δολοφονηθέντα από συνάδελφο τους 15χρονο Αλέξη και εμπόδισαν την προσέγγιση σε αυτό από τον καθημερινό κόσμο που ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής.

Αυτό το σόου καταστολής κλιμακώθηκε στο τελος της πορείας, όπου χωρίς την παραμικρή αφορμή και κόντρα στο αφήγημα του ΠΡΟ.ΠΟ, τα ΜΑΤ προχώρησαν σε μια λυσσαλέα επίθεση κατά των διαδηλωτ(ρι)ών κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών. Δεκάδες νέοι και νέες, μεταξύ των οποίων και ανήλικα παιδιά, προσήχθησαν παρανόμως στην ΓΑΔΑ και 15 εξ αυτών βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι/ες με ένα αισχρό κατηγορητήριο, το οποίο βάφει τα θύματα της κρατικής καταστολής ως κοινούς εγκληματίες και ξεπλένει τους πραιτωριανούς της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο λαός δεν πάσχει από συλλογική αμνησία, θυμάται πολύ καλά τι έγραφαν η ΕΛ.ΑΣ. και τα φιλοκυβερνητικά μέσα το ‘08 για να ξελασπώσουν τον φονιά Κορκονέα και αυτή η ύβρις τους υπηρετεί ως ξεκάθαρη υπενθύμιση των ψευδών αφηγημάτων που δημιουργούν οι αστυνομικές αρχές για να προστατεύσουν τα συμφέροντα τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα στο πλάι των συλληφθέντων και συλληφθεισών διαδηλωτ(ρι)ών απέναντι σε αυτό το στημένο κατηγορητήριο και απαιτούμε την απόσυρση του.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο