Όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες οφείλουμε να αντιδράσουμε στην έξαρση των φασιστικών επιθέσεων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Μαρ, 2019

Το ΜέΡΑ25 εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την έξαρση των φασιστικών επιθέσεων. Τελευταίο κρούσμα η χθεσινή επίθεση φασιστών στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών. Φασίστες κάλυψαν με σβάστικες την είσοδο του, ενόσω βρισκόταν εκτός λειτουργίας.Τα τελευταία χρόνια, ο συγκεκριμένος χώρος έχει δώσει τη δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό μεταναστών, προσφύγων αλλά και ντόπιων να διδαχθούν χωρίς αντίτιμο ελληνικά, αγγλικά και άλλες γλώσσες. Η αλληλεγγύη μας σε δράσεις όπως αυτή είναι δεδομένη.

Συμμεριζόμαστε ακόμη την ανησυχία και την απέχθεια των κατοίκων του Μεταξουργείου για τις φασιστικές επιθέσεις στη γειτονιά.Είχε προηγηθεί της επίθεσης αυτής δολοφονική επίθεση μια εβδομάδα πριν, όταν πρόσφυγας από το Αφγανιστάν που εργάζεται ως διερμηνέας στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και ένας φίλος του, δέχθηκαν τα μεσάνυχτα, λίγα στενά μακριά από τον χώρο του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, χτυπήματα με λοστούς από οκτώ φασίστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σχολείου που αναδημοσίευσαν σήμερα τα μέσα.

Η επίθεση αυτή προστίθεται σε σειρά θρασύδειλων ναζιστικών επιθέσεων τις τελευταίες μέρες με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες, μέλη αντιφασιστικών κινημάτων και κοινωνικούς χώρους στην Αθήνα, την Καλλιθέα, την Κόνιτσα, τα Βίλια, την Πτολεμαΐδα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ο τομέας Πολιτικής Προστασίας του ΜέΡΑ25 δεν απορεί, ούτε και πέφτει από τα σύννεφα με την ατιμωρησία από την Ελληνική Αστυνομία των ομάδων φασιστών, που δρουν  ανενόχλητοι, και πάντοτε πολλοί μαζί στο κέντρο της πρωτεύουσας, για τους ίδιους λόγους που δεν εκπλησσόμαστε από την παρουσία της Χρυσής Αυγής στους δρόμους των πόλεων, ενόψει εκλογών. Θα περιμέναμε όμως σίγουρα κάτι διαφορετικό από μια αυτοπροσδιοριζόμενη ως αριστερή κυβέρνηση.

Τομέας Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο