Οι “άριστοι” και η πραγματικά άριστη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Αυγ, 2018

Η ιστορία της Φώφης Μπουλούτα, της καθηγήτριας του Κολλεγίου Αθηνών που τέθηκε σε διαθεσιμότητα επειδή έκανε παρατήρηση στον γιο του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και ανηψιού του προέδρου του Κολλεγίου, είναι γνωστή. Η Φώφη Μπουλούτα δυστυχώς απεβίωσε πέρυσι τον Νοέμβριο.

Εμείς θα σταθούμε στο θέμα εξετάζοντάς το υπό το πρίσμα του αφηγήματος της ΝΔ περί αριστείας, αυτό το αφήγημα που θέλει την παράταξη της δεξιάς να είναι το κόμμα των αρίστων.

Η Φώφη Μπουλούτα λοιπόν ήταν μια άριστη. Απόφοιτη του Φυσικού Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Βρυξέλλες και διδακτορικό στη Γεωφυσική από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Η αντιμετώπισή της από τους εκπροσώπους των “αρίστων” ήταν τουλάχιστον αήθης. Εκδικητικά τέθηκε σε διαθεσιμότητα μη μπορώντας να εργαστεί αλλού, επειδή τόλμησε να κάνει σωστά τη δουλειά της. Προφανώς η παράταξη των “αρίστων” δίνει μάλλον άλλο νόημα στη λέξη, ερμηνεύοντάς την ταξικά: οι άριστοι είναι αυτοί που έχουν τη δύναμη να μπορούν να εξοντώνουν ανθρώπους που τους ενοχλούν…

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο