Ανασκόπηση Εκπομπής

Ο Πάνος Παπανικολάου, νευροχειρουργός και γενικός γραμματέας ΟΕΝΓΕ, σχολιάζει στο Στίγμα της ΜέΡΑς τις εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη για το ΕΣΥ και μιλά για την κατάσταση στα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή:

“Ας κατονομάσει ο κ. Μητσοτάκης τα νοσοκομεία που είναι κοντά και δεν χρειάζονται και τα δύο ταυτόχρονα. Το αντίθετο συμβαίνει: χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερες δημόσιες δομές υγείας.”

Ο Θανάσης Καρελιώτης, μέλος πανελλαδικού συντονιστικού μαθητών Εσπερινών Λυκείων, μιλά στη Μπούλικα Μιχαλοπούλου για τον “αποκλεισμό” των μαθητών των εσπερινών από τις εισαγωγικές εξετάσεις:

“Για την αδικία των περικοπών στις εισαγωγές αποφοίτων εσπερινών λυκείων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουμε ξεκινήσει και δικαστικό αγώνα”

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, καλεσμένος στο Στίγμα της ΜέΡΑς, συνομιλεί με τη Μπούλικα Μιχαλοπούλου για την επικαιρότητα, αλλά και για το επερχόμενο Συνέδριο του ΜέΡΑ25:

👉 Με ενοχλεί ότι πολλοί θεωρούν το ΜέΡΑ25 ως προσωποπαγές κόμμα. Είναι άδικο και για τους ανθρώπους που το στελεχώνουν, γιατί οι περισσότεροι δεν ήρθαν για το Βαρουφάκη, αλλά γιατί δεν είχαν πολιτικό “σπίτι”.

👉 Το ουσιαστικό θέμα το 2015 δεν ήταν αν θα υπάρξει grexit ή όχι, αλλά αν θα υπάρξει ρήξη με το χρέος.

👉 Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα διευρυνθούν η Κεντρική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία με κληρωτούς μεταξύ των μελών του κόμματος. Πιστεύουμε στην κλήρωση, με την έννοια που την εφάρμοσε η ίδια η Αθηναϊκή Δημοκρατία.

👉 Η ΕΕ δεν μεροληπτεί απλά υπέρ του ισραηλινού απαρτχάιντ κατά των Παλαιστίνιων, αλλά είναι συνένοχη. Συνεχίζει απρόσκοπτα την αμυντική συνεργασία με το Ισραήλ, καθώς και τις πωλήσεις όπλων.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο