Ανασκόπηση Εκπομπής

Ο Γιάννης Μαυρής, πολιτικός επιστήμονας, σχολιάζει τα εκλογικά αποτελέσματα στην Κύπρο:

“Οι βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο σηματοδοτούν αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό. Αποδυναμώθηκαν οι παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις, προς όφελος μικρότερων κομμάτων. Εντυπωσιακή η αύξηση του ακροδεξιού κόμματος ΕΛΑΜ που διπλασίασε τα ποσοστά του.”

Ο Γιώργος Μυλωνάς, πρόεδρος ΕΚΑ, συνομιλεί με τη Μπούλικα Μιχαλοπούλου για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη και την πρωτοβουλία για απεύθυνση στην ΠτΔ σχετικά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής:

“Σε κοινή επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, 41 Εργατικά Κέντρα και η ΟΙΕΛΕ ζητούν να καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που θα αποκλείσει 25.000 νέους από την 3βάθμια εκπαίδευση και θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλές σχολές.”

Η Αγγελική Σεραφείμ, μέλος Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, μιλά στο Στίγμα της ΜέΡΑς για το τι θα σημαίνει διεκδίκηση δικαιωμάτων αν περάσει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά:

“Η λογική της διαπραγμάτευσης που προωθεί η κυβέρνηση για τα εργασιακά έχει νόημα ανάμεσα σε ισοδύναμα μέρη. Όμως η συνθήκη αυτή δεν υφίσταται στις σχέσεις εργοδότη-εργαζόμενου.”

Ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος και ερευνητής, για την εκδήλωση που αφορούσε τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης:

“Μαζική προσέλευση και έντονο το ενδιαφέρον του κόσμου για την εκδήλωση μνήμης της σφαγής στο Κοντομαρί Κρήτης από τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές, η οποία διοργανώθηκε από τις ΟΒ του ΜέΡΑ25 στην Κρήτη και τη νεολαία του κόμματος.”

Ο δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης μιλά στο Στίγμα της ΜέΡΑς για την εξαγγελία για διόδια στον ΒΟΑΚ:

Περισσότερες από 800 ζωές έχουν χαθεί από το 1993 στον ΒΟΑΚ. Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε στην Κρήτη να εξαγγείλει τον ΒΟΑΚ με τους όρους που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη κυβέρνηση και τότε κατήγγειλε, με την προσθήκη όμως διοδίων!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο